prognoze

Prognoză meteo 03 octombrie 2020–cine mai vrea vară?

Context sinoptic:

– Cea mai mare parte a Europei se află mâine sub influența unui câmp de presiune scăzută, asociată unui ciclon viguros, cu centri barici Brigitte (I, II, III) și Andrea. Pentru noi, acest ciclon ne aduce un transport de aer foarte cald, de origine nord-africană, care, pe o circulație SV – NE, va duce abaterile termice și la valori de +10, +12 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Vorbim de o noapte cu minime cuprinse între 10 – 12 grade în cea mai mare parte a țării, excepție urmând să facă Banatul și Crișana, unde vorbim de minime ce vor caracteriza o noapte tropicală (18 – 20 de grade), dar și Transilvania și Maramureș, unde vorbim de valori de 14 – 15 grade. În zonele montane minimele nu trec de 5 – 6 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.

În ceea ce privește maximele zilei, vorbim de o vreme deosebit de caldă pentru începutul lui octombrie, cu maxime de 28 – 29 de grade prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, în timp ce în restul țării valorile diurne urcă până la 24 – 25 de grade. Maximele din zona montană se opresc la 20 – 22 de grade, cu 8 – 10, 11 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Ceva nebulozitate joasă avem la începutul intervalului de prognoză prin zonele montane, dar, pentru restul zilei, la nivelul întregii țări,

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Ploaia va lipsi din peisajul zilei de mâine.

Vânt:

– Pe timpul nopții vorbim de un vânt moderat, cu rafale de 40 – 50 de km/h prin zonele montane și Banat, regiuni în care, odată cu orele prânzului, intensificările de vânt ajung la viteze de 50 – 60 km/h. Vânt moderat vom avea, după amiaza, și prin Crișana, Moldova, Dobrogea (rafale de 30 – 40 km/h) iar registrul meteo nu se mai schimbă până la finalul intervalului de prognoză.

Concluzii:
– Prima zi de weekend vine cu vreme din ce în ce mai caldă și acesta este doar începutul. O zi perfectă de vară la început de octombrie, cine nu și-ar dori?

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Please do not use my photos show people for commercial use from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *