prognoze

Prognoză meteo 02 octombrie 2020–ploi prin nord, centru și vest!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine zona țării noastre se va afla sub influența uni câmp de presiune scăzută, asociat izobarelor unui ciclon care va domina cea mai mare pare a Europei centrale și sudice, cu centrul baric Brigitte poziționat în vestul Europei. Un alt centru baric, Andrea, se va poziționa în nordul Marii Britanii. Din punct de vedere al fronturilor, rămânem tot cu un front de ocluziune prezent deasupra României.

Din punct de vedere al circulației, ziua de mâine aduce în zona țării noastre o advecție de aer cald, care va duce abaterile termice pozitive la valori de +4, +5 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Noaptea aduce minime de la 8 spre 10, 11 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Banatului și Crișanei unde am putea ajunge chiar la 13 – 14 grade. În zonele montane minimele nu trec de 0 – 2, 3 grade.

Maximele de mâine vor caracteriza o încălzire evidentă, astfel că prin Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor atinge și 24 – 26 de grade În restul țării maximele nu trec de 20 – 22 de grade, cu 10 – 12 grade prin zonele montane (6- 8, 9 grade pe creste).

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții norii joși sunt prezenți în toată țara, cu grad de acoperire de 100% prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane, în timp ce prin celelalte zone vorbim de un grad de acoperire de 50%. Odată cu orele dimineții și până la prânz cerul se va elibera de nori prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, nebulozitatea joasă rămânând prezentă prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane. Odată cu seara zilei de mâine vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin zonele montane, ceață care va persista până spre orele prânzului.

Precipitații:

– Ploile sunt prezente, pe parcursul nopții, prin Banat, Crișana, Apuseni, apoi și prin Maramureș, Transilvania (nordul regiunii), ploi care ne vor părăsi odată cu orele prânzului.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem intensificări de vânt cu rafale de 50 – 60 km/h prin zonele montane iar pe parcursul zilei și prin Oltenia, Muntenia putem ajunge la rafale de 30 – 40 km/h. Seara și finalul zilei aduc viteze ale vântului de 40 – 50 km/h prin sudul Banatului.

Concluzii:
– Vremea intră într-un proces de încălzire și ameliorare din punct de vedere al precipitațiilor, care vor mai fi prezente doar prin vestul, nordul și centrul țării, până la orele prânzului.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Free-Photos from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *