prognoze

Prognoză meteo 15 septembrie 2020 – o nouă zi sufocant de caldă!

Context sinoptic:

– Cea mai mare parte a Europei, inclusiv țara noastră, se va afla și pe parcursul zilei de mâine sub influența Anticiclonului Azoric, extrem de vast, iar centrul baric Leiki se va poziționa fi în zona țării noastre.

Temperaturi:

– Urmează o noapte foarte caldă prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, unde se vor atinge 16 – 18 grade, izolat chiar spre 20 de grade, caracterizând, așadar, o noapte tropicală. Temperaturi mai scăzute vor fi în centrul și nordul Moldovei, în Transilvania, Maramureș și zonele montane, unde nu trecem de un 10 – 12, 13 grade, cu 5 – 7 grade pe creste.

Maximele zilei vor caracteriza, în continuare, o vreme deosebit de caldă, cu valori cuprinse, la nivelul întregii țări, între 26 – 28, 29 de grade, în timp ce prin Banat și Crișana vorbim chiar de 30 – 31 de grade. Prin zonele montane maximele ajung la 20 – 22 de grade, cu 14 – 16 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții avem condiții de nebulozitatea joasă (acoperire de 20 – 30%) prin Oltenia și vestul Munteniei. Pentru restul intervalului de prognoză vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Nici mâine nu avem parte de ploi prin țara noastră.

Vânt:

– Odată cu orele dimineții și pe parcursul amiezii vorbim de un vânt moderat prin Oltenia, Muntenia sudul Moldovei și Dobrogea, cu rafale de 30 – 40 km/h. Seara și finalul zilei aduc un vânt cu rafale de 50 – 60 km/h prin zona Munților Banatului.

Concluzii:

Nu sunt foarte multe lucruri de spus despre ziua de mâine: foarte cald, sufocant prin unele zone din țară, un pic de vânt moderat prin sud, sud-est, niciun strop de ploaie.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by ddzphoto from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *