prognoze

Prognoză meteo 12 septembrie 2020–”iulie, ieși din septembrie!”

Context sinoptic:

– Extrem de puține cuvinte de spus despre contextul sinoptic al zilei de mâine: cea mai mare parte a Europei se va afla sub influența unor câmpuri de presiune ridicată, asociate Anticiclonului Azoric, cu centri barici Leiki și Kevin. Situația aceasta se va regăsi și la nivelul țării noastre. Nordul Europei, în schimb, se afla sub acțiunea unui viguros ciclon, cu centrul barici Renate poziționat în norul extrem al regiunii.

Temperaturi:

– Noapte aduce temperaturi minime de 16 – 18, 19 grade prin Banat. Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în timp ce prin Maramureș, Transilvania, Maramureș și Moldova ne oprim la valori de 8 – 10, 11 grade.

Maximele zilei aduc vești bune pentru cei care numără, în continuare, zilele de vară. Și mâine va fi una, cu valori cuprinse, la nivelul întregii țări, între 26 – 28 de grade, cu 30 – 31 de grade prin Banat, sudul extrem al Olteniei, estul Munteniei,  respectiv 18 – 20 de grade prin zonele montane.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții avem parte de ceva nebulozitate joasă prin zonele montane, Banat, Crișana, Transilvania (acoperire de 20 – 30%) dar și prin sudul extrem al Dobrogei (acoperire de 100%). Și pe parcursul după amiezii vorbim tot de nori joși prin zonele montane (50% acoperire) dar și prin Transilvania și Maramureș (acoperire de 20 – 30%).

Ceață:

– Avem condiții de ceață, pe parcursul nopții, prin zona sudului extrem al Dobrogei.

Precipitații:

– Orele după amiezii aduc condiții de ploaie doar prin zonele montane, ploi care se vor opri până la sosirea serii.

Vânt:

– Pe parcursul nopții mai avem parte de intensificări moderate de vânt prin zona Munților Banatului (40 – 50 km/h) iar odată cu a doua parte a dimineții și prin Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia (rafale de 30 – 40 km/h). Odată cu orele serii vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ne așteaptă o nouă zi de vară, fără fenomene meteo deosebite, mult mai caldă decât ar fi normal.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Computerizer from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *