prognoze

Prognoză meteo 08 septembrie 2020–cald prin sud, ploi prin nord!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine este dominată, din punct de vedere sinoptic, de prezența unui câmp de presiune ridicată, asociată dorsalei anticiclonului Azoric, cu centrul baric Jurij poziționat în centrul Europei. O bună parte din zi, în zona țării noastre va staționa un front cald

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi minime care vor pleca de la valori de 10 – 12 grade prin zonele montane, Maramureș, Crișana, nordul Moldovei, respectiv 14 – 16 grade pentru restul țării. Valori ușor mai ridicate, de 18, 19 grade sunt posibile prin estul Munteniei, sudul Moldovei, nordul Dobrogei dar și prin sudul Banatului.

Maximele zilei vor caracteriza tot o vreme caldă și foarte caldă pentru perioada în care ne aflăm, mai ales prin Oltenia, Muntenia, unde se vor atinge frecvent 28 – 30 de grade. În Dobrogea, Moldova ne oprim la maxime de 22 – 24 de grade, iar prin Transilvania, Banat și Crișana valorile maxime ajung la 26 – 27 de grade. În zonele montane avem parte de temperaturi maxime de la 18 spre 20 de grade.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții nebulozitatea joasă este accentuată prin nordul și centrul Moldovei, prin Maramureș, Transilvania, estul extrem al Dobrogei dar și prin Banat și Crișana (aici vorbim de acoperire de 50 – 75%). Pe parcursul după amiezii norii joși rămân prezenți prin zonele montane dar și prin Transilvania iar seara și până la finalul zilei îi vom regăsi și prin nordul Munteniei și al Olteniei.

Ceață:

– Pe parcursul nopții ceața este prezentă prin Dobrogea, Orientali dar și prin nordul Transilvaniei și Maramureș.

Precipitații:

– La începutul nopții avem parte de ploi prin NV extrem al Crișanei, prin Maramureș și nordul extrem al Moldovei, pentru ca dimineața să aducă ploi și prin Transilvania. După amiaza aduce ploi în toate zonele montane, mai zgomotoase și intense în zona Meridionalilor iar spre seară acestea coboară și spre nordul Munteniei.

Vânt:

– Pe parcursul nopții avem parte de un vânt moderat prin Banat, Moldova, estul Munteniei, unde se pot atinge, la rafală, 40 – 50 km/h, situație care se va păstra până spre orele după amiezii. Odată cu orele serii vorbim de un vânt liniștit la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ne așteaptă o nouă zi foarte caldă în sudul țării, cu maxime aproape de 30 de grade. Avem parte și de ploi, prin nord, centru și est.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *