prognoze

Prognoză meteo 03 septembrie 2020–ploi multe prin Transilvania, Moldova, Maramureș!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine spre țara noastră avansează dorsala anticiclonului Azoric, cu centrul baric Ismail poziționat pe centrul Europei. Din punct de vedere al fronturilor, un front rece rămâne prezent mai ales în zona de NE extrem al țării noastre.

Temperaturi:

– Urmează o noapte în care valorile minime vor pleca de la 10 – 12 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, 14 – 16 grade prin Transilvania, respectiv 18 – 20 de grade prin Moldova, Dobrogea, Oltenia. În Muntenia vorbim în continuare de o noapte greu de îndurat, cu minime de 22 – 23 de grade.

În ceea ce privește temperaturile maxime, vorbim de valori apropiate de normalul calendaristic prin Banat, Crișana, , Maramureș, Transilvania, zone unde se ating 18 – 20, 22 de grade, în timp ce prin Moldova valorile din termometru urcă la 26 – 28 de grade. În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea trecem de 30 – 32 de grade.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții avem parte de nebulozitate joasă accentuată (acoperire de 100%) prin nordul Moldovei, al Transilvaniei și prin Maramureș., situație care nu se schimbă foarte mult nici pe parcursul dimineții. Odată cu orele prânzului nebulozitatea joasă se accentuează în nordul Moldovei, Orientali, Transilvania, Maramureș, Apuseni și Meridionali, pentru ca, până la finalul zilei, să vorbim de nori joși grei inclusiv în centrul și sudul Moldovei.

Ceață:

– Seara și finalul zilei aduc condiții de ceață prin zona Meridionalilor.

Precipitații:

– Pe timpul nopții ploile sunt prezente prin nordul Moldovei și prin Maramureș, pentru ca, în prima parte a dimineții să vorbim de ploi și prin nordul Munteniei, respectiv zona Meridionalilor.  Odată cu orele prânzului aria precipitațiilor se extinde, cuprinzând cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Moldovei, Orientali, pentru ca seara să aducă ploi moderat / abundente în nordul Munteniei, estul Transilvaniei, respectiv nordul Moldovei.

Vorbim de ploi importante cantitativ, care vor acumula, în 24 de ore, 20 – 30, chiar 40 l/mp.

Vânt:

– Pe timpul nopții și al dimineții vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, cu excepția zonelor montane unde putem avea rafale de 40 – 50 km/h. Odată cu orele după amiezii și până la finalul zilei vorbim de rafale de 40 – 50, 55 km/h prin zona Moldovei și la munte.

Concluzii:
– Sudul țării rămâne cu o vreme deosebit de caldă, ploile se extind și cuprind Transilvania, Maramureș, Moldova.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by TK McLean from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.