estimari

#Vremeasăptămânală 10–16 august 2020–Zile foarte calde, ploi puține!

Ne așteaptă o nouă săptămână caldă, cu temperaturi frecvent spre 32 – 34 de grade prin sudul țării, în timp ce ploile vor fi mai prezente prin zonele montane și Banat.

Luni, 10 august:

– Ne așteaptă o nouă zi foarte caldă, mai ales prin Oltenia, Muntenia, Transilvania, nordul Maramureșului și Crișanei, unde abaterile termice trec de +5, +6 grade față de normalul perioadei. Cald va fi și în restul țării, dar în aceste zone vorbim de temperaturi mai mari decât normalul perioadei cu doar 1 – 2 grade. În zonele montane avem valori normale, iar pe creste vorbim de abateri ușor negativ (-1, –2 grade).

Ploile sunt prezente prin zonele montane (10 – 20 l/mp), dar și prin nordul Moldovei, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, respectiv nordul Munteniei (în aceste zone vorbim de maxim 5 – 10 l/mp).

Marți, 11 august:

– În continuare vreme mai caldă decât ar fi normal, cu temperaturi mai mai mari cu 4 – 5 grade decât normele climatologice prin Oltenia, Muntenia, Transilvania, nordul Maramureșului și Crișanei, respectiv u 1 – 2 grade peste normal în restul regiunilor. În zonele montane vorbim de temperaturi normale pentru data din calendar, iar pe creste rămânem cu abaterile ușor negative (-1 spre –2 grade).

Ploile sunt în continuare prezente prin zonele montane, prin Moldova, Transilvania, izolat și prin Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

modezwkly_20200816_1200_animation

Miercuri, 12 august:

–  Tiparul zilelor precedente se păstrează. Vremea rămâne caldă, abaterile termice pozitive ajungând la +3, +4 grade în cea mai mare parte a țării (cu +5 grade prin Oltenia, Muntenia, Transilvania și nordul Crișanei și al Maramureșului). Nicio schimbare în ceea ce privește temperaturile din zonele montane, rămân normale sau ușor sub valorile normale ale perioadei (abateri de –1 spre –2 grade).

Despre posibilitatea de apariție a ploilor vorbim tot prin zonele montane (10 – 15 l/mp), dar și prin Moldova, Transilvania, Oltenia, nordul Dobrogei.

Joi, 13 august:

– În continuare vreme caldă, abateri termice pozitive de la +1 spre +3, +4 grade în cea mai mare parte a țării, cu +5, +6 grade prin vestul Olteniei și Transilvania. Zonele montane se bucură de temperaturi normale sau sub valorile perioadei (abateri de –1 spre –2 grade).

Condiții de ploi avem mai ales prin zonele montane și, izolat, prin Oltenia și sudul Transilvaniei.

Vineri, 14 august:

– Începem weekendul cu o încălzire accentuată prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldove, Transilvania, zone unde temperaturile vor fi mai mari cu 4 – 6, 7 grade față de normele climatologice. Și în restul țării vorbim de temperaturi mai mari cu 2 – 3 grade față de ce ar trebui să avem la data din calendar.

Condiții de ploi slabe prin Dobrogea, Banat și zonele montane.

Sâmbătă, 15 august:

– O vreme deosebit de caldă, caniculară, prin Oltenia și Muntenia, unde abaterile termice ajung la +5, +6 grade, în timp ce prin restul țării vorbim de abateri de +2, +3 grade, cu tradiționala excepție reprezentată de zonele montane, unde avem temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Ploi avem prin Banat, Crișana (15 – 20 l/mp), prin zonele montane, Oltenia, Muntenia, Dobrogea (5 – 10 l/mp).

Duminică, 16 august:

– Încheiem săptămâna fix așa cum am avut parte de ea pe tot parcursul intervalului de prognoză: vreme foarte caldă prin Oltenia, Muntenia (abateri de +3 spre +5 grade), caldă și în restul țării (abateri de la +1 spre +3 grade). Zonele montane rămân locul unde ne putem bucura de un pic de răcoare, cu temperaturi sub normalul perioadei (abateri de –1 spre –2 grade).

Despre ploi vorbim în cea mai mare parte a țării, cu excepția nordului Transilvaniei, Moldova și Dobrogea.

modez_20200816_1800_animation

Vorbim de o săptămână săracă în precipitații, doar prin zonele montane și prin Banat putând să ne apropiem de cantități totale în jurul a 25 – 30 de l/mp.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *