prognoze

Prognoză meteo 03 august 2020–vreme perfectă pentru concedii!

Context sinoptic:

– Începem ziua cu țara noastră aflată tot sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociată centrului baric Claws, care acum ajunge la est de țara noastră, dar, odată cu avansul în zi și până la finalul intervalului de prognoză spre țara noastră avansează o depresiune mediteraneeană care își va face simțită prezența începând de marți.

Și din punct de vedere al circulației apar schimbări, masa de aer rece cantonată din Rusia până la noi este împinsă de o advecție caldă, care se va manifesta, pentru început, în vest, nord, centru și sud-vest.

Temperaturi:

– După multe nopți tropicale, respirăm în sfârșit. Minimele nopții care urmează vor fi cuprinse, în cea mai mare parte a țării, între 10 – 12 grade, cu valori mai ridicate doar prin Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș (14 – 16, izolat chiar 18 grade). În zonele montane vorbim de valori nocturne de 6 – 8 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Maximele zilei vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 28 – 30, 31 de grade. Valori ușor mai ridicate, spre 32 – 33 de grade sunt posibile prin sudul extrem al Olteniei. În zonele montane maximele ajung la 18 – 20 de grade, cu 14 – 16 grade pe creste.

Nebulozitate:

– La începutul nopții avem condiții de nebulozitate joasă prin nordul Olteniei, al Munteniei și prin zonele montane (acoperire de 20 – 30%). Pentru restul intervalului de prognoză vorbim doar de nori de decor, pufoși, prezenți mai ales prin zonele montane și Dobrogea.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Ploile lipsesc din peisajul meteo al zilei.

Vânt:

– Pe timpul nopții vântul va prezenta intensificări mai ales prin zona Meridionalilor și a Munților Banatului, unde vorbim de rafale de 50 – 60 km/h. Odată cu a doua parte a dimineții vântul se intensifică și prin Banat (40 – 50 km/h), pentru ca seara și finalul zilei să vină cu un vânt moderat și prin Dobrogea, Muntenia și Moldova.

Concluzii:
– Începem săptămâna cu o vreme perfectă. Cald, dar nici foarte cald, fără ploi, cu vânt care să ne mai și răcorească un pic. Vreme perfectă pentru concediu.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Quang Le from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *