prognoze

Prognoză meteo 19 iulie 2020–temperaturi de toamnă prin vest, ploile continuă!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic ziua de mâine aduce la nivelul țării noastre presiune ridicată, dar, mult mai important, un front de ocluziune poziționat pe SV dar și o linie de convergență asociată unui nucleu rece din altitudine.

Și pe parcursul zilei de mâine rămânem într-o zonă cu abateri termice negative, –2 pre –4 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Minimele nopții vor fi cuprinse între 14 și 16 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori spre 18 – 19 grade prin Oltenia, nordul Munteniei și al Dobrogei respectiv sudul Moldovei. În zonele montane minimele nu mai trec de un 7 – 9 grade.

Cele mai ridicate valori maxime ale zilei le vom avea prin Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, unde atinge 28 – 30, 31 de grade în timp ce în restul țării ne oprim la 24 – 26 de grade, iar prin Banat doar 20 – 22 de grade. În zonele montane maximele vor fi de 18 – 20 de grade, cu valori de 6 – 8 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Încă de pe timpul nopții avem nebulozitate joasă accentuată prin Banat, Crișana, Oltenia, prin Transilvania (grad de acoperire de 100%. Odată cu orele dimineții norii joși apar și prin Muntenia, Dobrogea, Moldova (grad de acoperire de 50%) iar pe parcursul după amiezii vorbim de un cer variabil, mai mult noros la nivelul întregii țări. Orele serii și finalul zilei accentuează nebulozitatea joasă în Oltenia, Muntenia, Transilvania și zonele montane, unde gradul de acoperire ajunge la 100%.

Ceață:

– Dimineața aduce condiții de ceață prin Banat, sudul Munteniei iar seara vorbim de ceață prin zonele montane.

Precipitații:

– Pe parcursul nopții avem parte de ploi prin Transilvania, Maramureș, Crișana, Oltenia, dar și prin Meridionali. Pe parcursul dimineții ploile se concentrează pe Banat, Apuseni, vestul Transilvaniei și Oltenia., pentru ca, odată cu orele prânzului să vorbim de ploi și prin Crișana, Maramureș, Transilvania, sudul Moldovei, estul Munteniei. Ploile vor continua după amiaza prin aceste zone, vor avea parte și de fenomene convective, pentru ca, seara, să vorbim de ploi în Muntenia, Moldova, Transilvania, Maramureș, Oltenia și zonele montane.

Cantitățile de precipitații așteptate ating 15 – 20, 25 l/mp, iar prin sudul Banatului, prin Crișana, Maramureș, Transilvania chiar 40 – 50 l/mp.

Vânt:

– Pe parcursul nopții, prin zonele montane, putem avea rafale de vânt de 40 – 50 km/h, pentru ca, pe parcursul după amiezii, să vorbim de intensificări moderate, de 30 – 40 km/h prin Muntenia, Moldova, Dobrogea, Transilvania. Odată cu orele serii vântul se liniștește la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Și mâine vorbim de ploi, pe arii extinse, importante cantitativ și însoțite și de fenomene convective. Prin vestul țării avem temperaturi de toamnă.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.