prognoze

Prognoză meteo 15 iulie 2020–o zi autentică de vară, de iulie!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine în zona țării noastre acționează un câmp de presiune ridicată, asociat dorsalei Anticiclonului Azoric, cu centrul baric Yoann prezent acum fix în zona țării noastre. Și pe parcursul zilei de mâine rămânem cu temperaturi ușor sub normalul perioadei, advecția de aer rece continuând să fie prezent pe o circulație V – E.

Temperaturi:

– Avem parte tot de o noapte rece pentru data din calendar, cu valori minime care nu vor trece de un 8 – 10 grade prin Maramureș, Transilvania, Moldova, iar prin zonele montane vorbim de valori de 6 – 8 grade. Prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea minimele urcă spre 10 – 12 grade, iar prin Munții Banatului se pot atinge 18 – 20 de grade.

Maximele zilei vor fi cuprinse între 26 – 28 de grade în cea mai mare parte a țării, cu valori mai ridicate, spre 30 – 32 de grade prin sudul Olteniei și al Munteniei. În zonele montane maximele ajung la 18 – 20 de grade, cu 12 – 14 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții avem condiții de nebulozitate joasă prin zonele montate, Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, cu un grad de acoperire de 30 – 50%. Odată cu orele prânzului nori joși vor fi prezenți prin bună parte din țară, dar cu un grad de acoperire care nu trece de 30% (doar prin zonele montane să ajungem la un 50%). Spre seară și până la finalul zilei vorbim de un cer mai mult senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Spre orele dimineții sunt condiții de ploaie slabă prin nordul județului Argeș iar pe parcursul după amiezii prin toată zona Meridionalilor și nordul Orientalilor. Seara sunt condiții de câțiva picuri de ploaie și prin SV Olteniei și Munții Banatului.

Vânt:

– Vorbim de un vânt liniștit, la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei.

Concluzii:
– Avem parte de o zi în încălzire, fără fenomene meteo de luat în seamă. O zi autentică de iulie.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *