estimari

#Vremeasăptămânală 06–12 iulie: de la agonie (caniculă) la extaz (răcorire și ploi) și iar la agonie!

O săptămână care ne trece de la agonie (caniculă) la extaz (răcorire și ploi) pentru ca apoi să revenim la agonie și unii dintre noi, în weekend, o nouă repriză de extaz. Răcire semnificativă azi și mâine, caniculă puternică spre finalul săptămânii. Nu lipsesc nici ploile din peisaj.

Marți, 07 iulie:

– Ziua de marți se anunță una mult mai rece decât normalul perioadei în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei, respectiv zonele montane, regiuni unde abaterile termice negative ajung chiar spre –8, –10 grade. În restul țării vorbim de abateri termice pozitive (+1 spre +3 grade), cu un vârf de +5, +6 grade în sudul extrem al Munteniei. Avem parte de ploi în toată țara, mai importante cantitativ prin zonele montane, prin Maramureș, Muntenia și sudul Transilvaniei (15 – 20, 25 l/mp).

Miercuri, 8 iulie:

– Scăpăm de caniculă, se face chiar mai rece decât ar fi normal în bună parte din țară, cu abateri termice negative de la –1 spre –3 grade. Doar prin sud-vestul extrem al Olteniei vom avea valori ușor peste normalul perioadei (+2 grade). Mai avem parte de ceva ploi prin sudul Munteniei (15 – 20 l/mp) dar și prin Dobrogea (3 – 5 l/mp).

modezwkly_20200712_1200_animation

Joi, 09 iulie:

– Am respirat un aer mai răcoros pentru o zi, de azi vremea se încălzește în toată țara (abateri de la +2 spre +5 grade), excepția urmând să fie dată de zonele montane, pe unde avem valori normale de temperatură, iar prin Meridionali chiar abateri ușor negative (-1 spre –3 grade). Posibile ploi izolate, prin zonele montane.

Vineri, 10 iulie:

– Canicula revine în bună parte din țară, abaterile termice pozitive ajungând la +5 spre +7 grade, iar prin Oltenia, Transilvania și sudul Banatului chiar spre +8 grade. Se încălzește și prin zonele montane, unde abaterile termice pozitive ajung spre +1, +2 grade. Ploi posibile doar prin zonele montane.

Sâmbătă, 11 iulie:

– Canicula se accentuează, abaterile termice pozitive urcă, la nivelul întregii țări, spre valori de la +8 spre +10 grade. Despre ploi vorbim tot prin zonele montane.

modez_20200712_1800_animation (1)

Duminică, 12 iulie:

– În Banat, Crișana, Maramureș, prin nordul Moldovei, zonele montane avem parte de o răcorire, temperaturile ajung la valori normale sau chiar ușor sub normalul perioadei (abateri de –1 spre –3 grade). În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei, prin Transilvania și Dobrogea rămânem cu o vreme caniculară, cu abateri termice pozitive care vor ajunge chiar spre +8, +10 grade.  Ploile apar pe arii mai extinse, pot fi și importante cantitativ prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane, nordul și centrul Moldovei dar și prin nordul Munteniei.

Cantitățile de precipitații nu vor trece de 10 – 20 l/mp prin Muntenia, iar prin zonele montane, Maramureș și Transilvania posibil să ajungem la 30 – 40 l/mp.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *