estimari

#Vremeasăptămânală 29 iunie–05 iulie: caniculă și weekend cu ploi abundente!

Ultimele zile din iunie și primele 5 zile din iulie aduc canicula peste România, cu valori de temperatură care vor ajunge și la 35 – 37 de grade, mai ales prin Oltenia, Muntenia. Vom avea și ploi în peisaj, mult mai importante cantitativ în weekend-ul 3 – 5 iulie.

Luni, 29 iunie:

– Prima zi a săptămânii aduce abateri termice de la +5 spre +7, +8 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, respectiv de la +2 spre +4 grade în restul regiunilor, cu valori normale prin zonele montane.

Avem parte de ploi slabe prin zonele montane, dar și prin Transilvania, nordul Crișanei, Maramureș.

Marți, 30 iunie:

– În vest, nord, prin zonele montane, prin nordul Moldovei, vorbim de valori de temperatură normale sau chiar ușor sub normalul perioadei din calendar (-1, –2 grade abateri), în timp ce în restul țării avem în continuare temperaturi peste medie, cu abateri de la +2 spre +4, +5 grade, cu un vârf pe Oltenia de  +6, +7 grade. Ploi importante vor cădea prin nordul Transilvaniei și Maramureș (20 – 30 l/mp), dar ploi izolate, slabe cantitativ pot cădea și în restul Transilvaniei, prin Moldova, nordul Dobrogei și NE Munteniei.

modezwkly_20200708_1200_animation

Miercuri, 01 iulie:

– Prima zi a lunii iulie vine cu valori normale sau ușor sub norme (-1 grad) prin zonele montane, NE extrem al Moldovei, prin Crișana și zonele montane, în timp ce în restul țării vorbim tot de abateri pozitive (+2 spre +4 grade), cu un vârf tot pe Oltenia, de +5, +6 grade. Ploile vor lipsi aproape total din peisajul excepție urmând să facă zonele montane, unde pot apărea ploi slabe.

Joi, 02 iulie:

– Vorbim de o vreme caldă la nivelul întregii țări, cu abateri termice de la +2 spre +4 grade, cu un vâr de +5, +6 grade în Oltenia. Vom avea parte de ploi prin Apuseni, Munții Banatului (5 – 10 l/mp) și, izolat, prin Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, nordul Transilvaniei.

Vineri, 03 iulie:

– Vorbim în continuare de abateri pozitive la nivelul întregii țări (+2 spre +4 grade), cu Oltenia vârf de lance, abaterile ajungând aici la +5, +6 grade. Ziua de vineri aduce ploi consistente și pe arii extinse în Bana, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și Oltenia (20 – 30 l/mp).

Sâmbătă, 04 iulie:

– Încălzirea continuă, abaterile termice urcă spre +4 grade prin Muntenia, Transilvania, +6 grade prin Oltenia, iar în restul țării avem abateri termice de +2, +3 grade. În zonele montane temperaturile vor fi normale pentru data din calendar. Sâmbătă plouă în bună parte din țară, iar prin zonele montane, Oltenia, Transilvania și izolat prin Dobrogea se pot acumula 10 – 20 l/mp.

modez_20200629_1200_animation

Duminică, 05 iulie:

– Temperaturile marchează o scădere, ajungând la valori normale în Banat, Crișana, zonele montane (pe creste chiar abateri negative, spre –2 grade), în timp ce în restul țării rămânem cu abateri pozitive, de la +2 spre +4 grade. Și pe parcursul zilei de duminică ploile sunt prezente în cea mai mare parte a țării (cu excepția estului Munteniei și Dobrogei), iar cantitățile de precipitații pot ajunge la 10 – 20 l/mp, iar prin Oltenia chiar 30 – 40 l/mp.

Cantitățile de precipitații așteptate să cadă în această săptămână vor ajunge la un 30 – 40 l/mp prin Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, cu un vârf posibil de 50 – 60 de l/mp prin Oltenia și nordul Crișanei și al Maramureșului. Prin Moldova se vor acumula 5 – 10 l/mp (posibil spre 15 – 20 l/mp prin nordul regiunii), iar pin vestul Munteniei 5 – 10 l/mp.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *