prognoze

Prognoză meteo 18 iunie 2020–ploile torențiale continuă!

Context sinoptic:

– Nicio schimbare majoră din punct de vedere sinoptic pentru ziua de mâine. Ne vom afla în continuare în zona de acțiune a unui câmp de presiune scăzută, asociat unei depresiuni cu centrul baric Octavia. În același timp, rămânem cu linii de convergență generate la nivelul țării care vor continua să aducă precipitații abundente.

Din punct de vedere al circulației și pe parcursul zilei de mâine vom fi tot într-un sector cald, alimentat dinspre NE, cu abateri termice de la +1 spre +3, +4 grade.

Temperaturi:

– Vorbim de temperaturi minime cuprinse la nivelul întregii țări între 16 – 18 grade, cu 12 – 14 grade în zonele montane (8 – 9 grade pe creste) dar și un posibil 20 – 21 de grade prin nordul Dobrogei.

Maximele ajung la un 22 – 24 de grade prin Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, 18 – 20 de grade prin zonele montane (14 – 16 grade pe creste), în timp ce în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova atingem 26 – 28, 29 de grade.

Nebulozitate:

– Încă de pe timpul nopții norii joși acoperă cea mai mare a țării (cu grad de acoperire de 100%) iar situația nu se schimbă foarte mult până după orele prânzului, când vorbim tot de un cer mai mult acoperit cu nori la nivelul întregii țări, dar gradul de acoperire se oprește la un 30 – 50%, cu excepția zonelor montane, unde rămâne 100%. Odată cu orele serii și până la finalul zilei nebulozitatea joasă se accentuează și prin Banat, Crișana, Transilvania și zonele montane.

Ceață:

– Pe parcursul nopții și și la începutul dimineții avem condiții de ceață pe arii extinse din Dobrogea, estul Munteniei, sudul și centrul Moldovei, pentru ca, în prima parte a dimineții, ceața să ajungă și prin zona Capitalei și județele limitrofe.

Precipitații:

– Pe timpul nopții ploile sunt prezente mai ales prin Banat, Crișana, nordul și vestul Transilvaniei, Apuseni, Munții Banatului și nordul Olteniei. Odată cu orele dimineții ploile se extind și spre nordul Transilvaniei, Maramureș, continuând în Banat, Crișana, nordul Olteniei și zonele montane aferente. După amiaza vine cu reprizele de ploaie deja obișnuite, în cea mai mare parte a țării, dar mai extinse mai ales prin zonele montane, Banat, Crișana, Transilvania. Seara și până la finalul zilei aria ploilor se restrânge spre Banat, Apuseni, dar pi prin nordul Transilvaniei, estul Munteniei, Orientali.  Cantitățile de precipitații vor fi important prin Banat, Crișana, nordul, nord-vestul Transilvaniei și zonele montane, unde se pot acumula 30 – 50, izolat chiar 60 l/mp.

Vânt:

– Pe parcursul după amiezii și până la orele serii vântul ar putea avea intensificări moderate (40 – 50 km/h) prin Banat, dar și prin sudul Olteniei.

Concluzii:
– Ne așteaptă o nouă zi cu ploi importante cantitativ, de data aceasta prin Banat, Crișana și NV Transilvaniei. Dar ploile nu vor lipsi din peisajul meteo al niciunei zone din țară.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/ Image by chulmin park from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *