prognoze

Prognoză meteo 15 iunie 2020–Luni, ploi…poate fi ceva mai rău?

Context sinoptic:

– Începem săptămâna tot cu țara noastră aflat în zona de acțiune a unui câmp de presiune scăzută, asociat unei depresiuni cu centrul baric Octavia, depresiune care se alimentează cu umiditate și din bazinul Mării Negre. Deasupra României va acționa, în continuare, o linie de convergență iar la NV de țara noastră se poziționează o masă de aer cald, de origine maritim polară.

Din punct de vedere al circulației, începem ziua în sector cald, dar, până la finalul intervalului de prognoză, avansul unei mase de aer rece pe sector S, SV, duce abaterile termice din sudul țării la valori ușor negative, spre –1 grad.

Temperaturi:

– Noaptea aduce minime cuprinse între 16 – 18 grade la nivelul întregii țări, cu 12 – 14 grade în zonele montane, dar și posibil 20 – 21 de grade prin sudul, sud-vestul extrem al Olteniei.

Maximele zilei de mâine vor fi cuprinse între 20 – 22 de grade prin Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, prin zonele montane (cu 14 – 16 grade pe creste). În restul țării maximele vor ajunge la 24 – 26, 27 de grade.

Nebulozitate:

– Încă de pe timpul nopții norii joși pun stăpânire pe țară și acolo rămân prezenți pe tot parcursul zilei (cu specificația că, spre seară, vorbim de un grad de acoperire de 30 – 50%), dar până la finalul zilei nebulozitatea joasă se accentuează din nou la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin zonele montane dar și prin sudul Moldovei, sudul Dobrogei. Dimineața avem condiții de ceață și prin zonele joase din Muntenia dar și în zona de Curbură. Finalul zilei readuc condiții de ceață prin Apuseni și sudul Dobrogei.

Precipitații:

– Pe timpul nopții ploile sunt prezente prin Transilvania, zonele montane, Moldova, dar și prin Muntenia, Crișana. Oltenia. Odată cu orele dimineții și pe tot parcursul zilei ploile continuă în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, dar și prin Muntenia, Oltenia, nordul Dobrogei și al Moldovei. Seara și până la finalul zilei ploile se vor concentra prin sudul Transilvania, Crișana, nordul Olteniei, dar, pe arii restrânse, vor fi prezente și prin Muntenia sau Moldova.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări, cu posibile intensificări pe parcursul după amiezii, prin sudul Olteniei și al Munteniei (rafale de 40 – 50 km/h).

Concluzii:
– Începem a treia săptămână din iunie tot cu ploi, furtuni, dar și cu temperaturi un pic sub normalul perioadei.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/ Image by Thomas B. from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *