prognoze

Prognoză meteo 14 iunie 2020–zi autentică de vară: cald dimineața, apoi furtuni după amiaza!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine țara noastră rămâne în zona de acțiune a unui câmp de presiune scăzută, asociată unei depresiuni cu centrul baric Octavia poziționat în N bazinului Mării Negre. Tot în zona țării noastre se va poziționa o nouă linie de convergență, care va duce din nou precipitații abundente, staționare, în unele zone din țară.

Pe o circulație NV – SE rămânem în continuare în sector cald, cu abateri termice spre +2, +4 grade.

Temperaturi:

– Minimele nopții vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 16 – 18 grade, cu posibil un 20 de grade prin sudul extrem al Olteniei, respectiv 12 – 14 grade prin zonele montane. Nici maximele nu vor varia mult de la o regiune la alta, vorbim de 28 – 30 de grade, cu 25 – 26 de grade prin nordul Moldovei, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, dar și un posibil 31 – 32 de grade prin sudul extrem al Olteniei, Munteniei, vestul Banatului. În zonele montane se ating 20 – 22 de grade, cu 14 – 16 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții norii joși sunt prezenți prin Moldova, zonele montane, estul Munteniei, nordul Dobrogei, Transilvania, Banat, Crișana. Pe parcursul dimineții avem condiții de nebulozitate joasă și prin Muntenia (acoperire de 50%), pentru ca, odată cu orele prânzului, să vorbim de un cer acoperit de nori la nivelul întregii țări (50- 70%) situație despre care vorbim până la finalul intervalului de prognoză, cu specificația că seara nebulozitatea devine și mai accentuată, cu grad de acoperire de 100% în bună parte din țară.

Ceață:

– La începutul nopții avem condiții de ceață prin zonele montane și, izolat, prin Crișana iar pe parcursul nopții și prin Transilvania, Banat. Spre dimineață condițiile de ceață apar și prin estul Munteniei, nordul Dobrogei. Despre ceață am putea vorbi din nou la finalul intervalului de prognoză, când ar putea să reapară prin sudul Dobrogei.

Precipitații:

– La începutul nopții ploile sunt prezente pe arii extinse în nordul Moldovei (însoțite și de descărcări electrice, grindină, vânt), dar și prin Orientali, Maramureș, pentru ca, până la orele dimineții să mai vorbim de ele doar prin zonele montane. Odată cu orele dimineții ploile repar prin Moldova, Transilvania, Maramureș, continuă prin zonele montane.

Odată cu orele prânzului și pe parcursul după amiezii avem parte de ploi în cea mai mare parte a țării, ploi însoțite de tot alaiul de fenomene convective. Pe parcursul serii și până la finalul  zilei ploile se vor manifesta mai ales prin Muntenia, Moldova, Banat, Crișana și zonele montane.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem rafale de 40 – 50 km/h mai ales prin zonele montane. Pentru restul zilei vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, cu excepția momentelor când am putea avea parte de furtuni, unde vântul poate lua și aspect de vijelie.

Concluzii:
–  O nouă zi  de vară autentică: caldă, apoi furtunoasă.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi

unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/

Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *