prognoze

Prognoză meteo 23 mai 2020 – temperaturi sub normal!

Context sinoptic:

– Cea mai mare parte a Europei se va afla, mâine, sub influența unor centri de presiune ridicată (Steffen și Rolf), asociați anticiclonului Azoric și unor anticicloni mobili. Din punct de vedere al fronturilor, spre țara noastră avansează un front cald dar și un front de ocluziune, acesta din urmă urmând să traverseze România pe direcție V – E, pe parcursul zilei de duminică.

Pe o direcție de deplasare NV – SE, rămânem încă în sector rece din punct de vedere al circulației, dar abaterile termice negative se mai temperează, ajungând la valori de –1 spre –3 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– La noapte rămânem cu temperaturi negative în zonele montane dar și prin nordul și estul Transilvaniei respectiv Maramureș (-0 spre –2, –3 grade), în timp în restul țării vorbim de minime cuprinse între 6 – 8, 9 grade. Valori ușor mai ridicate putem avea prin vestul extrem al Banatului și prin Oltenia (11 – 12 grade).

Maximele zilei de mâine ajung la 16 – 18 grade prin Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, estul Munteniei, respectiv 20 – 22, 23 de grade prin Crișana, Banat, Oltenia, centrul, nordul și vestul Munteniei.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții avem parte de nori joși prin Moldova, zonele montane, estul Munteniei, Dobrogea, situație care nu se va schimba foarte mult până la orele prânzului, când cerul se mai eliberează de nori și în aceste zone (acoperire de 30 – 50%). Pentru tot restul zilei vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– La începutul nopții avem parte de ploi prin centrul și sudul Moldovei , estul Munteniei, Dobrogea, iar pe parcursul nopții ploile ajung și prin Apuseni, Transilvania, iar pe crestele Meridionalilor avem parte de ninsori. După amiaza prin nordul județului Tulcea, dar și prin județul Buzău. Pentru restul zilei nu mai avem parte de precipitații în zona țării noastre.

Vânt:

– Pe parcursul nopții avem parte de vânt cu rafale de 60 – 70 km/h prin zona Meridionalilor, pentru ca, odată cu a doua parte a dimineții, să avem parte de un vânt moderat în zona Moldovei (30 – 40 km/h). Rafale de 30 – 40 km/h putem avea și prin estul Munteniei și Dobrogea. Odată cu orele serii vântul se liniștește la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– O zi destul de liniștită, cu ploi pe aici, pe colo, mai ales pe parcursul nopții, dar și cu temperaturi încă sub normalul perioadei din calendar.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/

Image by shannynkm from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *