prognoze

Prognoză meteo 09 mai 2020–s-a întors vara!

Context sinoptic:

– Și ziua de mâine va fi dominată, la nivelul țării noastre, de prezența unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului cu centrul baric Paul, poziționat acum în Marea Mediterană.

Din punct de vedere al circulației, advecția de aer cald pe direcție V – E reușește să ducă abaterile termice la valori pozitive, de +2 spre +4 grade față de normal, cu excepția Moldovei, unde vorbim de valori normale pentru perioada în care ne aflăm.

Temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce valori de temperatură cuprinse între 4 – 6 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, unde vorbim de 2 – 4 grade (cu valori ușor negative, –0 spre –2 grade pe creste). Valori mai ridicate vom avea prin Banat, Crișana, Moldova, zonele deluroase ale Munteniei și Olteniei, respectiv nordul Dobrogei, unde se pot atinge 8 – 10 grade.

Maximele zilei, în creștere evidentă, ajung la valori de 20 – 22 de grade prin nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș și Dobrogea, în timp ce în restul zonelor (Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei) se ating 24 – 26 de grade. În zonele montane avem 12 – 14 grade, cu 6 – 8 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții avem parte de ceva nebulozitate joasă prin Moldova și Dobrogea, cu grad de acoperire de până la 50%, iar dimineața și prin Banat și Crișana. Nori pufoși vor mai fi pe cer și pe parcursul zilei, tot prin Moldova și Dobrogea, dar soarele nu va fi stingherit din a ne încălzi cu razele sale.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață la nivelul țării noastre mâine.

Precipitații:

– Spre dimineață sunt posibile ceva ploi slabe prin NE extrem al județului Botoșani, pentru ca, odată cu orele prânzului, ploile să fie prezente pe arii extinse în zona Orientalilor, dar și prin județele Iași, Vaslui. Seara avem condiții de ploaie și prin sudul Moldovei dar și prin nordul Dobrogei

Vânt:

– Ziua de mâine ne aduce un vânt liniștit la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi frumoasă din toate punctele de vedere, fără ploi, fără vânt, cu temperaturi de vară.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *