prognoze

Prognoză meteo 08 mai 2020–din ce în ce mai mult soare!

Context sinoptic:

– Paul a ajuns și la nivelul țării noastre și mâine el va influența vremea de la noi, prin prezența unui câmp de presiune ridicată, anticiclonică.

Revenim la circulație V – E, iar asta se va resimți, momentan, la temperarea abaterilor termice negative, care nu mai trec de –1 spre –2 grade față de normele perioadei, iar prin sud-vest am putea avea chiar valori ușor pozitive, spre +2 grade.

Temperaturi:

– La noapte vorbim de minime negative în zonele montane (-2 spre –4 grade, dar valori negative vom avea și prin Transilvania și Maramureș (-0 spre –2 grade). În zonele deluroase ale Moldovei, în vestul Transilvaniei, prin Banat, Crișana, mare parte din Oltenia, vorbim de valori minime de până la 3 – 4 grade. Ceva mai cald va fi prin Oltenia, Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, unde putem ajunge chiar la 6 – 8, izolat chiar 10 grade.

Maximele zilei ajung la 10 – 12 grade prin zonele montane (cu 4 – 6 grade pe creste), respectiv 16 – 18 grade prin Transilvania, Maramureș, Crișana, Dobrogea. În Banat, Olteni și Muntenia vom avea cele mai ridicate maxime, de la 20 spre 22 de grade.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții avem parte de nori joși prin zonele montane, dar și prin estul Munteniei și sudul Dobrogei (aici vorbim de o acoperire de până în 50%) pentru ca dimineața nebulozitatea joasă să se concentreze pe Orientali, Carpații de Curbură dar și prin nordul Moldovei. Odată cu a doua parte a dimineții și până la orele serii avem parte de un cer senin, iar seara și la finalul zilei nebulozitatea joasă revine prin Moldova (acoperire 30 – 50%).

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– La începutul nopții avem parte de ceva ploi prin Orientali, care se vor retrage spre nordul regiunii montane apoi, urmând ca odată cu orele serii tot prin Orientali să mai avem ceva ploi slabe, de scurtă durată.

Vânt:

– La începutul nopții avem vânt intens în zona Meridionalilor, unde rafalele ajung și la 80 – 100 km/h, dar și prin Moldova și nordul Dobrogei (aici rafalele ating 50 55 km/h).  Și pe parcursul zilei tot prin Moldova, nordul Dobrogei și zonele montane vom avea intensificări moderate al vântului (40 – 50 km/h), pentru ca, odată cu orele serii să avem un vânt calm la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi liniștită. Temperaturile mai recuperează un grad, două, precipitațiile mai apar răzleț, doar pe la munte, soarele va străluci în voie.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *