prognoze

Prognoză meteo 24 aprilie 2020–încă un pas spre vară!

Context sinoptic:

– Pa parcursul zilei de mâine, spre zona țării noastre se îndreaptă izobarele unui câmp de presiune scăzută, asociată depresiunii Walli, poziționată în NE Europei. Efectele acestei schimbări vor fi evidente mai ales pe parcursul weekendului, când vom fi traversați și de un front rece.

Din punct de vedere al circulației, revenim pe o direcție V – E, care va aduce spre țara noastră un transport de aer cald, care va duce abaterile pozitive la valori de +1, +2 grade față de normalul perioadei, asta la 850 hPa.

Temperaturi:

– Nu avem schimbări majore în ceea ce privește temperaturile minime nici în noaptea care urmează, rămânem cu valori scăzute la nivelul întregii țări, cuprinse între 2 – 4 grade. În zonele montane și prin sud-estul extrem al Munteniei vorbim de valori negative (-0 spre –2 grade (cu –8 grade posibile pe crestele Meridionalilor), iar prin Moldova și Dobrogea am putea urca spre 6 – 7 grade.

Maximele zilei de mâine cresc cu aplomb și ajungem, la nivelul întregii țări, la valori de 20 – 22, 23 de grade. Valori ușor mai scăzute vom avea prin Transilvania și Maramureș (16 – 18 grade), respectiv zonele montane (11 – 12 grade, cu 4 – 6 grade pe creste).

Nebulozitate:

– Vor fi ceva nori pe cer pe parcursul zilei de mâine, mai ales prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane, dar pentru scurt timp și mai ales de decor, gradul de acoperire urmând să nu treacă de un 10 –20%.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine.

Precipitații:

– Odată cu orele după amiezii reapar condițiile de ploi prin zonele montane, nefiind exclus ca pe crestele Meridionalilor să avem chiar lapoviță. Dar, așa cum apar, la fel de repede și dispar.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări, cu excepția nordului Orientalilor, unde, pe parcursul după amiezii, am putea avea ușoare intensificări de până la 40 – 50 km/h.

Concluzii:

– Nicio schimbare la vremea de mâine, continuă să crească temperaturile, ne apropiem de pragul de vară, ploi răzlețe doar prin zonele montane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *