prognoze

Prognoză meteo 11 aprilie 2020–gata vara, revenim la primăvară!

Context sinoptic:

– Cel puțin și pentru weekend-ul pe care urmează să îl traversăm prezența anticiclonului Max nu este deloc periclitată, astfel că țara noastră rămâne sub influența unui câmp de presiune ridicată. Nu ne vom afla sub influența niciunui front atmosferic iar din punct de vedere al circulației (direcție N – S) ajungem la abateri negative la nivelul întregii țări (-1 spre –2 grade față de normalul perioadei, la 850 hPa). În ceea ce privește abaterile la 2m, doar prin nordul Orientalilor și sud-estul extrem al Dobrogei vom avea parte de abateri ușor negative, în timp ce în restul țării temperaturile vor rămâne peste normalul perioadei, chiar cu 2 – 4 grade.

Temperaturi:

– Urmează o noapte în care mai vorbim de minime negative doar prin nordul extrem al Moldovei, zonele montane dar și prin depresiunile transilvane, unde nu vom trece de –0 spre –2, –3 grade. În restul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Olteniei și al Munteniei minimele urcă la 2 – 4 grade. Cele mai ridicate valori nocturne le vom avea în sudul Olteniei, al Munteniei și Dobrogea, unde ne vom opri la valori de 8 – 10, 11 grade.

Maximele marchează o scădere evidentă în sudul țării, astfel că, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, unde ieri aveam 23 – 25 de grade, azi nu mai trecem de 16 – 18 grade. Aceste valori le vom avea și prin Banat, Crișana, în timp ce în Transilvania, Maramureș, Moldova ne oprim la maxime de 14 – 16 grade. În zonele montane se vor atinge 10 – 12 grade, cu 4 –6 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Ceva nebulozitate joasă avem, pe parcursul dimineții prin Oltenia, Muntenia, Meridionali (acoperire 30 – 40%) iar spre finalul intervalului de prognoză, prin Moldova (acoperire 20 – 30%).

Ceață:

– Nu avem parte de ceață mâine.

Precipitații:

– Nici ziua de mâine nu va aduce mult așteptatele ploi la nivelul țării noastre.

Vânt:

– În prima parte a nopții mai avem parte de rafale moderate de vânt prin Muntenia și Dobrogea (40 – 50 km/h), pentru ca, odată cu orele dimineții și până la finalul zilei să vorbim de un vânt slab, liniștit, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Chiar dacă temperaturile mai scad (ajungând la valori normale), vorbim și mâine de o zi plăcută, chiar dacă, prin unele zone, dimineața și seara, ar putea părea și ceva nori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *