prognoze

Prognoză meteo 09 aprilie 2020–și mai cald!

Context sinoptic:

– În continuare, întreaga zonă a Europei se află sub influența centrilor barici Loris (în sud)  respectiv Max (în nord) asociați unui vast câmp anticiclonic. Cu toate acestea, până la finalul zilei de mâine se apropie de NV țării noastre un front rece care ne va traversa tangențial, vineri.

Pe o circulație NV – SE, ziua de mâine aduce o intensificare a advecției de aer cald la nivelul întregii țări, cu abateri care vor ajunge și la +4 spre +6 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Pe timpul nopții rămânem cu temperaturi ușor negative (-0 spre –1 grad) prin sudul și estul extrem al Munteniei, prin Transilvania și zonele montane (pe creste temperaturile pot coborî până la –4, –5 grade). În restul țării avem parte de minime de la 2 spre 4 grade, cu valori mai ridicate în nordul Munteniei și zona de Curbură (6 – 8, chiar 10 grade).

Maximele de mâine ne aduc cu un pas mai aproape chiar de temperaturi caracteristice începutului de vară, astfel că vorbim, la nivelul întregii țări, de valori cuprinse între 20 – 22, 23 de grade. În zonele montane avem maxime de 12 – 14, 15 grade, cu 8 – 10 grade pe creste.

Nebulozitate:

– O nouă zi cu soare din plin, fără urmă de nori pe cer.

Ceață:

– Nici mâine nu avem condiții de ceață la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Bifăm o nouă zi fără precipitații la nivelul țării.

Vânt:

– Nici vântul nu ne va pune probleme mâine.

Strat de zăpadă:

– Stratul de zăpadă continuă să scadă inclusiv pe crestele montane, care și pe parcursul zilei de mâine pierd între 2 – 5, 7 cm.

Concluzii:

– Temperaturile cresc de la o zi la alta. Cam aceasta este singura schimbare din punct de vedere meteo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *