prognoze

Prognoză meteo 08 aprilie 2020–mai cald, mai frumos afară! Noi tot în casă!

Context sinoptic:

– În ceea ce privește contextul sinoptic, singura schimbare pe care o putem aduce în discuție este cea a centrilor barici, al numelor lor mai bine zis. Astfel, mâine, țara noastră continuă să se afle în zona de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, anticiclonică, cu centrul baric Loris. Suntem, în continuare, departe de raza de acțiune a unor fronturi atmosferice, iar, din punct de vedere al circulației, până la finalul zilei de mâine, avansul aerului cald continuă, astfel că întreaga țara va fi sub abateri termice pozitive (+1 spre +3 grade), excepție urmând să facă sudul extrem, unde vom avea încă abateri ușor negative, spre –1 grad.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte în care temperaturile minime vor fi negative pe arii extinse, în aproape toată țara, cu valori de –0 spre –2, –4 grade, iar în zonele unde vor reuși totuși să mai crească ușor, nu vor trece de un 1 – 2 grade.

Maximele marchează o creștere și ajungem, astfel, ca în întreaga țară să vorbim de valori cuprinse între 18 – 20 de grade, cu 10 – 12 grade prin zonele montane, respectiv 4 – 6 grade pe crestele montane.

Nebulozitate:

– Nici urmă de nori mâine pe cer, soarele va străluci în voie.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Din păcate, continuăm șirul zilelor fără precipitații, absolut necesare în agricultură.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Strat de zăpadă:

– Scade și stratul de zăpadă de pe creste, doar la Călimani (74 cm), Vf. Omu (64 cm) și Bâlea Lac (204 cm) mai putem vorbi de zăpadă în adevăratul sens al cuvântului.

Concluzii:

– Temperaturi în creștere, nici urmă de nori pe cer, atmosferă liniștită din toate punctele de vedere, ce ne-am mai putea dori de la o nouă zi de stat în casă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *