prognoze

Prognoză meteo 07 aprilie 2020–urmează zile plictisitoare, dar calde!

Context sinoptic:

– Nicio schimbare nici mâine din punct de vedere sinoptic, țara noastră rămâne tot sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centri barici Keywan și Loris. Nici urmă de fronturi iar din punct de vedere al circulației, distribuția nu se schimbă, vestul, nordul și centrul rămân în sector cald, cu abateri de +1 spre +2, +3 grade, în timp ce restul țării rămâne în zona unei mase de aer cu abateri negative, de la –1 spre –2, –3 grade.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu minime negative în cea mai mare parte a țării, cu valori cuprinse între –0 spre –2, –3 grade, respectiv –4 spre –6 grade prin zonele montane.

În ceea ce privește temperaturile maxime, nicio schimbare față de ziua precedentă, astfel că cele mai ridicate valori le vom avea în Banat, Crișana, vestul Maramureșului, unde se vor atinge 18 – 19 grade. În restul țării maximele ating 14 – 16, 17 grade În zonele montane ne oprim la 8 – 10, 11 grade, cu 4 – 6 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Nici urmă de nori pe cerul României mâine.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață.

Precipitații:

– Precipitațiile nu vor fi prezente nici mâine în România.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem rafale de 60 – 70 km/h prin Munții Banatului, iar odată cu orele prânzului, prin mare parte din țară vorbim de un vânt moderat, cu intensificări ce pot ajunge la 30 – 40 km/h. Seara aduce un vânt liniștit la nivelul întregii țări.

Strat de zăpadă:

– Am rămas cu strat de zăpadă doar pe crestele montane, dar și aici scăderea este constantă și iremediabilă.

Concluzii:

– Urmează zile ”plictisitoare” din punct de vedere meteorologic, cu prognoze foarte scurte: cald, nici urmă de nori, ploi sau alte fenomene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *