prognoze

Prognoză meteo 04 aprilie 2020–weekend primăvăratic!

Context sinoptic:

– Structura anticiclonică care s-a poziționat la nivelul țării noastre, cu un câmp de presiune ridicat, rămâne și pe parcursul zilei de mâine de interes (dar și pentru începutul săptămânii care vine, aducând o vreme stabilă și fără fenomene majore.

Nici pe parcursul zilei de mâine nu ieșim din sectorul de aer rece în care ne aflăm de zile bune, astfel că, pe o circulație V – E, rămânem într-o zonă cu abateri termice negative, de la –2 spre –4, –5 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Temperaturile minime negative, care au fost prezente în ultimele zile la nivelul întregii țări, se retrag mâine spre nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și zonele montane (-2 spre –4, –5 grade) cu –6 spre –8 grade în zonele montane. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldove, Dobrogea, avem parte de minime pozitive, 2 – 4 grade, chiar spre 5 – 6 în zona de Curbură.

– În ceea ce privește maximele zilei, nu apar modificări majore față de ziua precedentă, avem parte, la nivelul întregii țări, de valori cuprinse între 14 – 16, 17 grade (doar prins sudul Dobrogei am putea avea valori de 8 – 10 grade). În zonele montane maximele se opresc la 8 – 10 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul dimineții avem condiții de nebulozitate joasă prin nordul Orientalilor, sudul Dobrogei și sudul extrem al Olteniei, iar, odată cu trecerea orelor, și prin restul Moldovei. După amiaza, seara și până la finalul zilei despre ceva nori joși (până la 50 – 70% grad de acoperire) mai vorbim doar prin zonele montane.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Pe parcursul după amiezii sunt posibile ploi, lapoviță și ninsori prin nordul Orientalilor și Meridionali.

Vânt:

– După amiaza, mai ales prin vestul Banatului și Crișanei avem parte de intensificări moderate ale vântului (40 – 45 km/h) iar spre finalul zilei și prin zonele montane și sudul Moldovei.

Strat de zăpadă:

– Încet dar sigur, stratul de zăpadă pierde luptă după luptă inclusiv în zonele montane, acolo unde doar pe creste mai vorbim de un strat care să treacă de 10 – 15 cm.

Concluzii:

– Avem și mâine parte de o zi frumoasă din punct de vedere meteo, caldă, fără fenomene meteo deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *