prognoze

Prognoză meteo 28 martie 2020–primăvară autentică!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine va duce în zona țării noastre un câmp de presiune scăzută, asociată unei depresiuni mediteraneene, cu centrul baric Liebgard. Din punct de vedere al fronturilor, abia spre finalul intervalului de prognoză se apropie de granița de vest a țării noastre o frontoliză rece.

Pe parcursul zilei de mâine, din punct de vedere al circulației, ne vom afla într-un sector al valorilor normale spre abateri foarte ușor pozitive (+1, +2 grade).

Temperaturi:

– Noaptea vine cu temperaturi negative în zonele montane (-4 spre –6 grade, cu –9, –10 grade pe crestele Meridionalilor), dar valori negative vom avea și prin Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și nordul Olteniei și NV Munteniei (-0 spre –2 grade). În restul zonelor vorbim de minime între 2 și 4 grade, cu valori ușor mai ridicate, spre 6 – 8 grade prin estul extrem al Moldovei și zona de Curbură.

Maximele de mâine vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 16 – 18, 19 grade, posibil ușor mai mici (14 grade) în Transilvania. În zonele montane vorbim de maxime între 8 – 10 grade, cu 4 – 5 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Ceva nebulozitate joasă vom avea pe parcursul nopții prin sudul și sud-estul Munteniei, prin Dobrogea și prin Moldova, dar cu un grad de acoperire care nu va trece de un 20 – 30%. Pentru restul intervalului de prognoză, cerul va fi variabil mai mult senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– După amiaza aduce condiții de ploi slabe, izolate, prin nordul Apusenilor.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei, cu excepția câtorva ore din amiază, când, prin estul Munteniei și sudul Moldovei putem avea rafale moderate de 40 – 45 km/h.

Strat de zăpadă:

– Și pe parcursul zilei de mâine stratul de zăpadă din zonele montane continuă să piardă din grosime chiar și 5 – 10 cm.

Concluzii:

– O nouă zi frumoasă, însorită, caldă, de primăvară autentică. De care trebuie să ne bucurăm fiecare de la balconul casei sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *