prognoze

Prognoză meteo 14 ianuarie 2020–sub scutul cețos al anticiclonului Christian!

Context sinoptic:

– Nici mâine țara noastră nu iese din sfera de influență a anticiclonului cu centrul baric Christian, asta în ciuda avansului ciclonului Fenja care deja afectează insulele britanice, Feroe, Islanda, respectiv bună parte din Scandinavia dar și din vestul Europei. La  noi va fi liniște și din punct de vedere al fronturilor, iar în ceea ce privește circulația, continuăm să primim aport de aer cald, care continuă să urce abaterile termice pozitive la valori de +8 spre +10 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu minime negative la nivelul întregii țări (-2 spre –4 grade), cu –5, –7 grade în zonele montane (spre –9, –10 grade pe creste).

Maximele rămân negative doar pe crestele montane (-1 spre –3, –4 grade), în timp ce în restul țării vorbim de valori cuprinse între 2 – 4 grade, cu 6 – 7 grade prin nordul Munteniei, sudul Banatului.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții, dimineții și până la orele prânzului avem parte de nebulozitate joasă în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. După amiaza rămânem cu nori joși prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, dar și prin Crișana, situație care nu se va mai schimba până la finalul zilei.

Ceață:

– Ceața va fi, din nou, fenomenul meteo cel mai important al zilei. Ne vom lovi de ea pe arii extinse în Banat, Crișana, Transilvania,  Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Scăpăm de ea, posibil, doar câteva ore după amiaza, după care, odată cu orele serii și până la finalul zilei revine în forță în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia și Oltenia.

Precipitații:

– O nouă zi fără precipitații la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei.

Strat de zăpadă:

– Stratul de la Bârnova a mai pierdut 2 cm (au rămas 5). La munte nu avem schimbări majore.

Concluzii:

– Singurul fenomen al zilei de mâine, tot ceața.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *