prognoze

Prognoză meteo 03 ianuarie 2020–cald înainte de gerul Bobotezei?

Context sinoptic:

– În timp ce noi încă ne revenim după petrecerea de Revelion, vremea nu ne pregătește surprize, cel puțin pentru ziua de mâine. Și pe parcursul zilei de mâine ne vom afla sub  influența anticiclonului Azoric, prin centrul baric Xia. Din punct de vedere al fronturilor, abia la finalul intervalului de prognoză se apropie de granița vestică a țării un front rece, care ne va aborda sâmbătă.

– Pe o circulație NV – SE, ziua de mâine aduce abateri termice pozitive care pot ajunge și la +8, +10 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Minimele nopții care urmează vor avea valori negative la nivelul întregii țări (-2 spre –4, –6 grade), excepție urmând să facă zonele montane și nordul Moldovei, unde vom avea valori ușor pozitive, de la 0 spre 1, 3 grade.

Maximele zilei de mâine rămân negative în Banat, Crișana, Transilvania și nordul Maramureșului (-2 spre –0 grade), în timp ce în restul țării vom ajunge la valori de 2 – 4, chiar 6 grade (acestea din urmă prin zonele montane și nordul Munteniei, respectiv sudul extrem al Olteniei.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și până spre dimineață nebulozitatea joasă va fi prezentă în banat, Crișana, Maramureș, Transilvania dar și prin sudul și sud-estul Munteniei, pentru ca, până la orele serii, cerul să se mai elibereze de nori și prin Transilvania (jumătatea sudică  regiunii), norii joși rămânând de neclintit din Banat, Crișana și Maramureș.

Ceață:

– Pe timpul nopții și până la orele dimineții avem condiții de ceață prin județele Caraș Severin, Sibiu, Brașov, Alba, Cluj, Hunedoara, Sălaj. Pe parcursul dimineții avem parte de ceață și prin Gorj, Dolj Mehedinți iar odată cu orele serii vorbim de ceață pe arii extinse din Banat, Crișana, Transilvania, dar și prin Maramureș, nordul Olteniei și prin Muntenia.

Precipitații:

– Ziua de mâine nu aduce precipitații la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Pe parcursul zilei de mâine vom avea parte de un vânt slab la nivelul întregii țări, iar prin zonele montane vorbim de rafale în jurul a 40 – 50 km/h.

Strat de zăpadă:

– Rămânem cu strat de zăpadă în zonele montane și cu Bârnova ca bastion pentru restul țării, cu ai săi 7 cm rămași.

Concluzii:

– Ziua de mâine nu ne aduce decât ceață prin anumite zona din țară, în rest putem vorbi de o vreme liniștită, dar cu temperaturi peste normalul perioadei, mai ales în regiunile sudice și estice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *