prognoze

Prognoză meteo 09 noiembrie 2019–calm de weekend!

Context sinoptic:

– Europa și inclusiv țara noastră se vor afla pe parcursul zilei de mâine sub influența unor câmpuri de presiune scăzută, asociate unor depresiuni cu centri barici Carletto și Detlef. În ceea ce privește fronturile, abia spre finalul zilei de mâine se apropie de țara noastră un front rece.

Din punct de vedere al circulației, nimic nou, rămânem în continuare în sectorul cel mai cald, cu abateri termice ce se apropie de +8 spre +10 grade.

Temperaturi:

– O nouă noapte caldă la nivelul întregii țări, cu valori de temperatură cuprinse între 10 – 12, 14 grade, cu 6- 8, 10 grade (3 –5 grade pe creste).

Și maximele se vor împărți uniform la nivelul țării, astfel că nu trecem de 16 – 18 grade în aproape toată țara, excepția rămânând sud-estul Munteniei, unde atingem și 20 – 21 de grade. În zonele montane ne oprim la 10 – 12, 13 grade.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții cerul este acoperit de nori prin mare parte din țară (Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania, zonele montane) iar situația nu se va schimba foarte mult până la orele prânzului. După amiaza cerul se eliberează de nori în cea mai mare parte din țară, nebulozitate joasă urmând să mai avem doar prin sudul extrem al Olteniei și Apuseni, pentru ca la finalul zilei norii joși revin prin Banat, zonele montane și Oltenia.

Ceață:

– La începutul nopții avem parte de ceață prin județele Tulcea, Galați, Vaslui, dar și prin nordul județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Până la orele dimineții ceața cuprinde Oltenia, Transilvania, zonele montane și Moldova.  Până la orele prânzului ceața se risipește la nivelul întregii țări. Finalul zi readuce ceața prin sudul Olteniei și prin Moldova și Orientali.

Precipitații:

– La începutul nopții avem parte de ploi prin județul Dâmbovița, nordul județelor Prahova, Argeș, Vâlcea, dar și prin Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița, Maramureș, Suceava și Neamț. Până la orele dimineții ploile se retrag în nordul Moldovei (Botoșani, Iași, Neamț). Despre ploi mai vorbim odată cu orele serii, prin Mehedinți, Caraș Severin, Arad, iar la finalul zilei și prin Timiș, Hunedoara, nordul județului Alba și Bihor.

Vânt:

– Avem parte de un vânt slab pe tot parcursul zilei, cu excepția orelor amiezii, prin Banat, când vom avea rafale de 40 – 50 km/h.

Concluzii:

– După o noapte în care mai avem parte și de ploi și de ceață, ziua de mâine se anunță una frumoasă, cu mult soare, cu temperaturi încă peste normalul perioadei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *