prognoze

Prognoză meteo 21 octombrie 2019–se mai termină vara?

Context sinoptic:

– Începem săptămâna sub aceleași auspicii din punct de vedere al contextului sinoptic: în zona țării noastre va acționa un câmp de presiune ridicată, asociată unui anticiclon, iar despre fronturi, singura informație notabilă ar fi că undeva la vest de țara noastră se va poziționa un front rece, care nu va avea o durată de viață foarte lungă și nici nu se va apropia mai mult de noi.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte caldă, cu valori de temperatură cuprinse între 12 – 14, 15 grade în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face crestele montane, unde nu trecem de 3 – 5, 6 grade, respectiv zonele montane și Transilvania, unde ne oprim la un 9 – 11 grade.

În ceea ce privește temperaturile maxime, vorbim de valori mult peste normalul perioadei în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zone unde se ating și 26 – 27 de grade. În restul țării avem parte de maxime care ajung la 18 – 20, 22 de grade.

Nebulozitate:

– Nici din punct de vedere al nebulozității joase nu avem parte de schimbări. Prezentă în Moldova și Dobrogea încă de pe timpul nopții, apoi, odată cu dimineața, cuprinzând și zonele joase din Muntenia. Singura zonă care nu scapă de norii joși până la finalul zilei este Dobrogea.

Ceață:

– Nu lipsește nici ceața, care va fi prezentă pe arii extinse din Moldova, Muntenia, Dobrogea, până spre orele prânzului. În unele zone vizibilitatea va fi redusă chiar sub 200 de metri și, izolat, chiar sub 50 de metri.

Precipitații:

– O nouă zi, nici nu mai știm a câta, fără strop de precipitații la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, cu rafale care nu vor trece de un 10 – 20 km/h.

Concluzii:

– Ziua de mâine, pe scurt: vreme deosebit de caldă, lipsa precipitațiilor accentuează seceta, ceața pune probleme pe timpul nopții și al dimineții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *