prognoze

Prognoză meteo 17 octombrie 2019–ceața, fenomenul zilei!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine ne găsește într-o zonă de calm sinoptic, fără a fi în zona de influență a niciunui dezechilibru. Astfel, din punct de vedere al presiunii vom fi în zona de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, cu o frontoliză rece la NE care se va depărta de regiunea noastră.

Din punct de vedere al circulației, rămânem în același sector mult mai cald, pe o direcție V – E, cu abateri termice până la +6 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu valori de temperatură cuprinse, la nivelul întregii țări, între 10 și 12 grade, cu 6 – 8 grade în zonele montane ( 1 – 3 grade pe crestele montane).

În ceea ce privește valorile maxime, acestea nu mai trec de 12 – 14, 15 grade în Moldova, respectiv 18 – 20, 22 de grade în restul regiunilor.

Nebulozitate:

– Din nou avem parte de scenariul ultimelor zile cu nebulozitatea joasă accentuată în Moldova, Muntenia, parțial Dobrogea, nebulozitate care în Moldova va persista pe tot parcursul zilei.

Ceață:

– Ceața va fi din nou cel mai important fenomen al zilei de mâine, afectând aceleași regiuni: Moldova, Dobrogea, zonele joase din Muntenia și Oltenia. O vom regăsi și prin zonele montane, dar și prin Transilvania. Până la orele prânzului ceața se va risipi din toate aceste zone. La finalul zilei ceața reapare în Orientali și nordul Moldovei.

Precipitații:

– Nici mâine nu avem parte de precipitații la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Avem parte de un vânt slab pe tot parcursul intervalului de prognoză, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Temperaturile încep să mai piardă din grade, ceața va fi fenomenul principal al zilei prin Moldova, Muntenia și Dobrogea, mai ales în prima parte a zilei, apoi ne bucurăm de o zi frumoasă de toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *