prognoze

Prognoză meteo 13 octombrie 2019–prea cald, prea liniște!

Context sinoptic:

– Foarte puține lucruri de spus din punct de vedere sinoptic: rămânem, pentru multe zile, în zona de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului Lisbeth. Nu avem niciun front măcar în apropierea țării noastre.

Din punct de vedere al circulației, rămânem pe o circulație V- E, cu o advecție de aer cald și mai puternică, care aduce abaterile termice pozitive la valori de +8 spre +10 grade.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu valori minime cuprinse, la nivelul întregii țări, între 7 – 9, 10 grade, excepție urmând să facă Transilvania, Maramureș, zonele montane, zone unde nu trecem de 3 – 5 grade, în timp ce pe crestele montane putem avea parte și de valori ușor negative, spre –1, –2 grade.

Temperaturile maxime vor urca până la 22 – 24, 25 de grade, cu excepția zonelor montane, Transilvaniei și estul extrem al Dobrogei, unde nu trecem de 18 – 20 de grade.

Nebulozitate:

– Avem parte de o zi în care cerul va fi complet lipsit de nori, poate doar prin estul extrem al Dobrogei să vorbim de o nebulozitate care nu va trece de un 10 – 20%.

Ceață:

– Condiții izolate de ceață, pe arii restrânse și doar pentru scurt timp, putem avea la începutul dimineții prin sudul județelor Vaslui și Brașov.

Precipitații:

– Nu avem condiții de ploi mâine la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– O zi cu adevărat liniștită, lipsită de orice fenomen meteo. Să ne bucurăm de ea, este weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *