prognoze

Prognoză meteo 23 septembrie 2019–ploi prin vestul țării!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine vine cu noutăți din punct de vedere sinoptic. Țara noastră scapă de influența anticiclonului Hanneke, astfel că mâine vom fi sub un câmp de presiune scăzută, asociat depresiunii Klaus, ce își are originea în nordul Europei.

Din punct de vedere al fronturilor, avem poziționat la N de țara noastră un front rece, apoi o frontoliză rece. Ca și circulație, începem ziua în sector cald, pe deplasare V – E, dar până la finalul zilei vom avea o pătrundere de aer rece care ne va duce către abateri ușor negative (-1 grad).

Temperaturi:

– Față de nopțile trecute, minimele nopții care urmează vor marca o creștere evidentă la nivelul întregii țări, astfel că se vor atinge 3 –5 grade pe creste, 6 – 8 grade în restul zonelor montane. În Moldova, Muntenia, Transilvania, Maramureș minimele urcă până la 8 – 10, 11 grade, cu 12 – 13 grade prin Dobrogea. Cel mai cald va fi în Banat, Crișana, Oltenia, unde se pot atinge 14 – 16, 17 grade.

– În ceea ce privește temperaturile maxime nu avem schimbări majore, rămânem cu valori de 18 – 20, 22 de grade în cea mai mare parte a țării, cu posibile valori de 23 – 24 de grade prin sudul Olteniei și al Moldovei. În zonele montane vom avea maxime de 12 – 14 grade.

Nebulozitate:

– Odată cu orele dimineții norii joși apar prin Banat, Munții Banatului, Meridionali, iar în aceste zone norii vor fi prezenți pe tot parcursul zilei, iar seara nebulozitatea se va accentua spre un grad de acoperire de 100%. Până la finalul zilei norii joși apar și prin sud-vestul Transilvaniei dar și prin Crișana și Dobrogea.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Spre dimineață ploile își fac apariția prin Timiș și Hunedoara, apoi și prin Caraș Severin. În aceste județe precipitațiile vor fi prezente constant, pe diverse areale, iar odată cu apropierea serii vor apărea și prin Arad, Alba, Sibiu, Gorj, pentru ca la finalul zilei să existe condiții de ploi slabe, izolate și prin Vâlcea și Argeș.

Vânt:

– Avem parte de un vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Mâine vorbim de mai multe ploi dar doar pe arii restrânse din vest. Temperaturile minime cresc semnificativ, maximele rămân tot până în 24 – 25 de grade. Vântul foarte slab, cer mai mult senin în mare parte din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *