prognoze

Prognoză meteo 21 septembrie 2019–cea mai rece noapte a acestui început de toamnă!

Context sinoptic:

– Despre ziua de mâine, sinoptic, nu avem de menționat decât faptul că suntem în continuare în aria de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, asociată anticiclonului Hanneke. Nu ne vom afla sub influența niciunui front atmosferic, în timp ce, din punct de vedere al circulație (una pe direcție NV – SE), abaterile termice negative se mai temperează (de la un –8 spre –2, –1 grad).

Temperaturi:

– Noaptea care urmează va fi cea mai rece din acest început de toamnă. În zonele montane vorbim de valori exclusiv negative, de la –1 spre –2, –3, iar pe creste chiar spre –4, –5 grade. În restul țării ne vom opri la minime cuprinse între 4 – 6, 8 grade.

Și maximele zilei nu vor varia foarte mult de la o regiune la alta: 10 – 12 grade în zonele montane (cu 3 – 5 grade pe creste), respectiv 16 – 18 grade pentru restul regiunilor țării.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și în prima parte a dimineții vorbim despre nori joși mai ales prin zona Orientalilor și a Moldovei, pentru ca, după amiaza, să avem parte de nebulozitate și prin Dobrogea, Transilvania, Maramureș, Apuseni. Odată cu orele serii și până la finalul zilei nori joși grei acoperă nordul și centrul Moldovei.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Pe timpul nopții vom avea parte de ploi slabe prin estul județului Suceava și prin nordul județului Iași.

Vânt:

– Mâine vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări și pe tot parcursul zilei.

Concluzii:

– Urmează o noapte rece și foarte rece la nivelul întregii țări, nici maximele de mâine nu vor trece de 18 grade. Ploi vor mai fi doar la începutul nopții și pe arii restrânse iar vântul se cumințește și el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *