prognoze

Prognoză meteo 12 septembrie 2019–o nouă zi extrem de plăcută!

Context sinoptic:

– Așa cum menționam și ieri, urmează câteva zile în care spre țara noastră, ca și în cea mai mare parte a Europei vestice, centrale și sudice, se îndreaptă un vast câmp de presiune ridicată, asociată Anticiclonului Azoric, cu centrul baric Friederike. Din punct vedere al fronturilor, un front rece, care se va transforma într-o frontoliză rece, se va afla la V – NV de țara noastră, fără a ne afecta. Din punct de vedere al circulației, pe direcție V- E, rămânem în același sector cald, cu abateri de până la +4 grade.

Temperaturi:

– Noaptea vine cu minime de la 8 – 10, 11 grade în zonele montane  (cu valori mai scăzute, spre 3 – 5 grade în zona depresiunilor și pe crestele montane), 11 – 13, 14 grade prin Moldova, zonele deluroase ale Munteniei și Olteniei, Transilvania și Maramureș. În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea vom avea minime de 16 – 18, 20 de grade.

Maximele vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări între 26 – 28, 30 de grade, izolat, pe arii restrânse mai ales din estul Munteniei și sudul Moldovei, spre 31 – 32 de grade, în timp ce în zonele montane vom avea valori maxime de 18 – 20, 21 de grade (în timp ce pe creste se vor atinge 12 – 14, 15 grade).

Nebulozitate:

– Ceva condiții de nebulozitate joasă avem, pe parcursul amiezii, prin nordul Orientalilor, prin Apuseni, prin Meridionali, dar gradul de acoperire nu va trece de un 30 – 50%

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Din păcate, nici mâine nu vom vedea mâine prin țara noastră.

Vânt:

– Pa parcursul după amiezii avem parte de intensificări ale vântului prin estul Munteniei și Dobrogea, cu rafale ce pot ajunge la un 40 – 50 km/h. În restul intervalului de prognoză vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Ne așteaptă o nouă zi lipsită de orice evenimente meteo. Să profităm de ea și de zilele care urmează, cealaltă față a toamnei nu va mai întârzia mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *