prognoze

Prognoză meteo 06 septembrie 2019–vreme caldă, plăcută!

Context sinoptic:

– Nu apar modificări majore din punct de vedere sinoptic nici mâine, față de ceea ce am avut și în primele zile ale lui Septembrie. Așadar, rămânem în continuare în zona de influență a unui câmp de presiune ridicată, asociată Anticiclonului Azoric. Din punct de vedere al fronturilor, avem un front rece care reușește să intre doar puțin în zona de vest a țării, înainte de a se rupe în două mase de aer cald, poziționate la vest și nord-est de țara noastră. Din punct de vedere al circulației atmosferice, revenim în zona cu abateri termice pozitive (la valori chiar de +4 spre +6 grade), fapt care va duce la creșterea temperaturilor.

Temperaturi:

– Minimele nopții care urmează vor fi cuprinse între 12 – 14, 16 grade la nivelul întregii țări, cu excepția zonelor montane (10 – 12 grade), respectul sudul extrem al Olteniei (17 – 18 grade). Maximele zilei marchează o încălzire, astfel că vom avea valori de 26 – 28, 30 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Dobrogei, nordului și centrului Moldovei și Transilvania, unde nu trecem de 22 – 24, 25 de grade, respectiv zonele montane (16 – 18, 19 grade).

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții, norii joși sunt prezenți prin Oltenia, Muntenia, izolat și prin zonele montane și Transilvania, cu un grad de acoperire de 30 – 50%. După amiaza avem parte de nori joși în cea mai mare parte a țării (cu excepția Banatului și Crișanei) pentru ca seara și până la finalul intervalului de prognoză cerul să mai fie acoperit de nori joși prin zonele montane, nordul și centrul Moldovei. Despre norii de mare înălțime (peste 6000 m) vorbim doar prin zonele de vest, nord și centru (cu un grad de acoperire ce  nu va trece de 50%). Lucrurile se schimbă odată cu sosirea serii, când nori de înălțime vin dinspre Serbia și acoperă, Oltenia, Banatul și Crișana, cu o acoperire de la 70 spre 100%.

Ceață:

– Nu  sunt condiții de ceață mâine.

Precipitații:

– Despre ploi vorbim doar mâine după amiază prin nordul județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, dar și prin sudul județelor Hunedoara și Sibiu.

Vânt:

– Pe timpul nopții și în prima parte a dimineții avem parte de un vânt slab la nivelul întregii țări. După amiaza aduce un vânt mai intens prin Banat, Crișana, mare parte din Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, cu rafale de 40 – 50, 55 km/h. La orele serii și până la finalul intervalului de prognoză mai avem rafale moderate prin vestul extrem al Banatului și Crișanei, prin Oltenia și Muntenia, respectiv Transilvania.

Concluzii:

– O zi fără nimic deosebit din punct de vedere meteo. Temperaturi plăcute, vânt care chiar dacă are momente cu rafale moderate, nu ne ca supăra, cerul mai mult senin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *