prognoze

Prognoză meteo 22 martie 2019–Moldova are parte de vreme mohorâtă și vântoasă!

Context sinoptic:

– Și  mâine rămânem sub influența anticiclonului Hannelore, așadar sub un câmp de presiune ridicată. Din punct de vedere al fronturilor, vom avea o frontoliză rece deasupra țării noastre, la finalul intervalului de prognoză.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi mai scăzute față de ultimele nopți. Pe crestele montane se ajunge la valori de –4 spre –6, –7 grade, dar valori negative vom avea în toate zonele montane (-1 spre –3, –4 grade). Cel mai cald va fi în Moldova, Dobrogea, dar și prin sudul Olteniei, vestul Crișanei și Maramureșului, cu valori de 6 – 8, 9 grade. În restul țării minimele se opresc la valori de 1 – 3, 5 grade. Maximele sunt în ușoară creștere, astfel că vom avea valori de 6 – 8, 10 grade în zonele montane, respectiv 14 – 16, 18 grade pentru restul țării.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții avem parte de nori joși prin Moldova, prin Dobrogea, Maramureș, iar spre primele ore ale dimineții și prin Oltenia. Odată cu orele prânzului și până spre seară norii joși pun stăpânire pe Moldova, Orientali, Apuseni dar și Maramureș iar până la finalul intervalului de prognoză singura schimbare va fi că nebulozitatea va ajunge și prin Dobrogea.

nebulozitate22martie

Ceață:

– Pe timpul nopții ceața își face apariția prin Gorj și Mehedinți iar apoi se extinde și în sudul județelor Dolj, Olt, Teleorman. Dar, așa cum a apărut, se risipește la fel de repede. Ne revedem cu ceața la finalul zilei, prin sudul județului Cluj dar și prin nordul județelor Bistrița și Suceava.

Precipitații:

– După amiaza avem șanse de precipitații prin nordul județului Suceava, dar și prin Tulcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Odată cu orele serii precipitațiile apar prin Suceava și Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

Vânt:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem parte de un vânt slab la nivelul întregii țări, dar, odată cu orele prânzului, în Moldova, Dobrogea prin zonele montane, ajungem la rafale de 50 – 60 km/h. Iar situația se păstrează până la finalul zilei.

Strat de zăpadă:

– Nicio schimbare în ceea ce privește stratul de zăpadă, doar zonele montane se bucură de nea.

Concluzii:

– Se apropie weekendul și trebuie să ne bucurăm de el. Iar vremea pare că vrea să ne dea o mână de ajutor. Temperaturile sunt în creștere, precipitații puține și doar pe arii restrânse. Moldova pare a fi zona defavorizată mâine, cu mulți nori, cu ploi dar și cu vânt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qrNBwzQggEQ&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *