prognoze

Prognoză meteo 04 martie 2019–primăvară cu temperaturi de aprilie!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine ne regăsește tot sub acțiunea unui câmp de presiune scăzută, asociată depresiunii Bennet, asta în timp ce vom fi pe o circulație vestică, de origine atlantică, care va aduce un aport suplimentar important de aer cald. din punct de vedere al fronturilor, spre finalul zilei va ajunge în țara noastră un front rece, cu deplasare vest – est.

Temperaturi:

– Minimele nopții pleacă de la valori de –2, –4 spre –6 grade în zonele montane, –0 spre –2 grade în mare parte din Moldova, Muntenia, nordul Olteniei și sudul Dobrogei. În Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei, sudul Dobrogei, sud-estul Munteniei, sudul extrem al Olteniei vom avea minime de 1 – 3, 5 grade, iar cele mai ridicate valori ale nopții se vor atinge prin Banat și Crișana, unde se pot atinge 6 – 8 grade. Maximele zilei de mâine descriu o zi autentică de primăvară, cu valori de la 3 – 5, 7 grade în zonele montane, respectiv 12 – 14, 16 grade pentru restul țării. Prin vestul Banatului dar și nordul Moldovei nu sunt excluse inclusiv valori de 17 – 19 grade.

maxime04martie

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții nebulozitatea joasă este prezentă mai ales prin Maramureș, Transilvania și zonele montane. Până la orele prânzului cerul se eliberează de nori și în aceste regiuni, astfel că pentru tot restul intervalului de prognoză vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin județele Cluj, Alba, Sibiu, estul județului Vrancea, dar și prin Maramureș, Suceava, nordul județelor Mureș, Bistrița și Harghita. Ceața se risipește spre finalul dimineții.

Precipitații:

– Pe timpul nopții sunt posibile ninsori prin estul județului Maramureș dar și prin Bistrița.

Vânt:

– Vom avea parte de vânt destul de intens pe tot parcursul zilei în zonele montane (rafale de 50 – 60, 70 km/h), dar și în restul țării vântul va fi spre moderat, cu intensificări ce pot ajunge la 40 km/h.

Strat de zăpadă:

– Începem să ne uităm cu atenție la cum va scădea stratul de zăpadă și în zonele montane, mai ales că temperaturile din următoarea perioadă vor favoriza topirea rapidă a zăpezii.

Concluzii:

– Începem săptămâna cu o vreme perfectă de primăvară, fără nori, cu soare din plin, vânt plăcut, temperaturi chiar de aprilie.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wh-7fTBcjvU&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *