prognoze

Prognoză meteo 25 februarie 2019–pași timizi spre primăvară!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine nu ne aduce mari modificări. Rămânem în continuare sub influența anticiclonului Frauke iar din punct de vedere al fronturilor, avem un frontoliză rece, la NV de țara noastră.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte foarte rece, geroasă chiar. În zonele montane, dar și prin Oltenia, ne vom opri la valori de la –8 spre –10, –12 grade (pe creste, izolat, se poate ajunge chiar la –14, –16 grade). Pentru restul țării vom avea minime de la –6 spre –8, –10 grade. Temperaturile maxime rămân sub 0 grade în zonele montane (-1 spre –3, –5 grade), respectiv în Oltenia (-1 spre –2, –3 grade). În Banat, Crișana, Maramureș. Transilvania, centrul și nordul Munteniei, respectiv Dobrogea, vom avea valori maxime de la 2 –4 spre 6 grade. Ceva mai cald va fi în sud-estul Munteniei și Moldova, zone unde se vor atinge și 7 – 9 grade.

Nebulozitate:

– Dacă la începutul nopții putem vorbi de un cer variabil, mai mult noros prin multe zone din țară, până dimineața nebulozitatea joasă mai rămâne de interes doar prin Banat și Crișana (grad de acoperire de 40 – 50%). Pentru tot restul intervalului de prognoză vorbim de un cer senin, puținii nori prezenți pe cer urmând să fie doar pentru peisaj și poze.

nebulozitate25februarie

Ceață:

– Pe timpul nopții există condiții de ceață prin nordul județului Brașov, sudul județelor Sibiu și Hunedoara, prin Alba, dar și prin Gorj.

Precipitații:

– Pe timpul nopții avem condiții de ninsori slabe prin Teleorman, Olt, Dolj.

Vânt:

– Dimineața avem parte de un vânt slab la nivelul întregii țări, după amiaza acesta crește în intensitate în sud-estul Munteniei, prin Dobrogea și Moldova (rafale moderate de 30 – 40 km/h), pentru ca seara să vorbim de un vânt extrem de intens în zona Meridionalilor și a zonei de Curbură, cu rafale de peste 70 – 80 km/h.

Strat de zăpadă:

– Nicio schimbare în ceea ce privește stratul de zăpadă față de ziua de ieri și cam așa se vor prezenta lucrurile și pentru zilele următoare: cine mai vrea zăpadă consistentă trebuie să meargă la munte.

Concluzii:

– Singura schimbare față de ziua precedentă este dată de creșterea temperaturilor diurne în Muntenia și Oltenia. În rest, avem iarăși parte de o noapte geroasă, cerul va fi mai mult senin, astfel că soarele se va desfășura în voie. Ceața va fi și ea prezentă doar pe arii restrânse. O zi liniștită și plăcută.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W0iRlejK660&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *