prognoze

Prognoză meteo 10 februarie 2019–o duminică perfectă din punct de vedere meteo!

Context sinoptic:

– Dacă la începutul intervalului de prognoză și pe parcursul zilei de mâine ne vom afla mai ales sub influența unui câmp de presiune ridicată, dinspre vest sunt abordați, mai ales începând cu finalul zilei, de un vast câmp depresionar, cu doi centri barici joși, Thomas și Uwe. Odată cu sosirea ciclonului avem parte și de intrarea unui front rece, cu deplasare vest – nord, nord-est.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi negative la nivelul întregii țări, cu valori de la –2 spre –4, –6 grade, în timp ce în zonele montane putem atinge și –7, –9 grade.  Maxime negative avem doar în centrul și nordul Orientalilor, respectiv prin nordul Maramureșului (cu valori de –1 spre –2, –4 grade). În restul zonelor montane maximele ajung și la 3 – 5 grade, iar pentru restul țării așteptăm maxime de 5 – 7, 9 grade, posibil chiar 10 – 11 grade prin Banat sau sudul extrem al Olteniei.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem parte de nebulozitate joasă pe arii extrem de restrânse din centrul Moldovei sau nordul Maramureșului, dar, odată cu orele prânzului, cerul devine senin la nivelul întregii țări. Spre finalului intervalului de prognoză avem parte de nori joși izolat prin Crișana și prin Maramureș, din nou.

nebulozitate10februarie

Ceață:

– Condiții de ceață avem, pe timpul nopții, prin județele Neamț, Bacău, Harghita și Covasna, dar și prin Gorj și Dolj. Odată risipită începând cu orele prânzului, nu pare că ne vom mai reîntâlni cu ceața până la finalul zilei.

Precipitații:

– Nicio șansă de precipitații mâine la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Vântul va mai avea ceva intensificări mai ales prin zonele montane, unde poate ajunge la rafală chiar la 50 – 60 km/h. Pentru restul regiunilor și restul intervalului vorbim de un vânt slab.

Strat de zăpadă:

– Nicio schimbare în ceea ce privește stratul de zăpadă, pe care acum îl mai regăsim tot î zonele montane și în nordul Maramureșului.

Concluzii:

– Urmează o zi perfectă de duminică, cu temperaturi plăcute pentru data din calendar, fără nori, fără vânt, fără ceață și, mai ales, fără precipitații.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GDs7LLHdvAU&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *