prognoze

Prognoză meteo 21 decembrie 2018–Se încălzește!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine ne aduce tot sub influența unui câmp de presiune ridicată, de origine scandinavă. Din punct de vedere al fronturilor, la vest de țara noastră avem, succesiv, un front de ocluziune, unul cald și unul rece. 

Temperaturi:

– Rămânem cu temperaturi negative pe timpul nopții în cea mai mare parte din țară. Vom avea valori de la –3 spre –5, –7 grade în zonele montane, Moldova, Transilvania și Maramureș. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea minimele se vor opri la –1 spre –2 grade. Minime pozitive vom avea pe vest, în Banat și Crișana, 0 spre 1, 2 grade. Maximele marchează o încălzire evidentă , astfel că vom avea valori de la –1, –2 grade în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia respectiv Transilvania și 0 – 1, 2 grade pe estul Dobrogei, zonele montane, Banat, Crișana și Maramureș.

maxime21decembrie

Nebulozitate:

– Ziua de mâine aduce un cer variabil spre senin doar prin zonele montane și, după amiaza, prin Banat și Crișana. În restul țării nebulozitatea joasă se va menține în continuare pe tot parcursul zilei.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții ceața va fi prezentă prin județele Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Bacău,  Vaslui, Covasna, dar și prin Cluj, Mureș, Bistrița, Alba și Sibiu. Orele serii readuc ceața tot prin aceleași zone menționate mai sus.

Precipitații:

– Condiții de precipitații slabe vor fi mâine mai ales prin Crișana și Maramureș, mai ales pe timpul nopții și al dimineții. Precipitațiile pot fi lapovițe și ninsori.

Vânt:

– Avem vânt slab pe tot parcursul zilei.

Strat de zăpadă:

– Stratul de zăpadă s-a păstrat aproape neatins și pe parcursul ultimelor 24 de ore. De mâine însă, mai ales prin vest, va începe să piardă din centimetrii, ca urmare a trecerii temperaturilor pe valori pozitive.

Concluzii:

– Ziua de mâine marchează o încălzire evidentă, cu temperaturi în creștere, chiar dacă rămân ușor negative în mare parte din țară. Nebulozitatea joasă nu ne părăsește, nici ceața, vântul va fi slab și sunt posibile și precipitații slabe prin Crișana și Maramureș.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lCHg3P4WU74&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *