prognoze

Prognoză meteo 20 decembrie 2018–aproape ger pe timpul nopții!

Context sinoptic:

– Contextul sinoptic la nivelul țării noastre va fi unul simplu mâine: câmp de presiune ridicată, asociată anticiclonului Siberian și niciun front prin apropierea noastră.

Temperaturi:

– La noapte ne vom apropia de valori caracteristice gerului prin zonele montane, nordul și centrul Moldovei dar și Dobrogea (-5 spre –7, –9 grade). Negative vor fi și temperaturile din Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș, banat și Crișana, zone unde valorile minime vor de la –1 spre –3, –4 grade. Maximele vor aduce mâine un fenomen extrem de interesant, inversiunea termică. Astfel, vom avea valori pozitive în zonele montane, de la 1 la 2, 3 grade, în timp ce pentru restul țării așteptăm valori de la –3 spre –5, –6 grade în Moldova, Dobrogea, respectiv –1 spre –2, –3 grade în Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana.

Nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă rămâne prezentă și persistentă pe parcursul zilei de mâine în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, a Banatului, zone unde vom avea un cer variabil spre senin.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții există condiții de ceață în județele Cluj, Mureș, Satu Mare, Maramureș, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Covasna, Neamț, Arad, Dâmbovița, Argeș. Seara, ceața reapare în Neamț, Bacău, Vrancea, Mureș, dar și în județele din sud, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman sau Gorj și Vâlcea.

Precipitații:

– Ziua de mâine ar putea să mai aducă fulguieli slabe prin sudul țării, neimportante.

Vânt:

– Vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

vânt20decembrie

Strat de zăpadă:

– Nicio modificare la nivelului stratului de zăpadă, avem alb peste tot în țară, cu excepția județelor Tulcea și Constanța.

Concluzii:

– Avem parte de o zi liniștită, fără fenomene meteo deosebite. Ceața va fi prezentă prin multe zone, posibile fulguieli prin sud și temperaturi negative la nivelul întregii țări.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M4LKfvQPohw&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *