prognoze

Prognoză meteo 19 decembrie 2018–ninsori slabe și frig!

Context sinoptic:

– La nivel sinoptic începem ziua cu o ultimă bătălie dusă între ciclonul mediteraneean aflat acum la sud-est de țara noastră, dar care se mai alimentează un pic și din Marea Neagră și anticiclonul siberian de presiune ridicată.

Temperaturi:

– O noapte cu temperaturi negative, cu valori de la –8 spre –10 grade în Apuseni și Meridionali, –3 spre –5, –5 grade în Orientali, Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana respectiv –1 spre –3, –4 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Negative rămân și maximele, cu valori la nivelul întregii țări cuprinse între –1 și –3, –5 grade.

maxime19decembrie

Nebulozitate:

– Nebulozitatea joasă care a fost prezentă în ultimele zile va rămâne și mâine, dar vom avea și zone unde cerul se va mai degaja, mai ales prin sudul extrem al Olteniei, Munteniei, prin Orientali, sudul Moldovei, Dobrogea.

Ceață:

– Condiții de ceață vom avea, pe timpul nopții, în Crișana, nord-vestul Transilvania, vestul Munteniei, Meridionali, iar odată cu seara și prin Oltenia,

Precipitații:

– Vom mai avea parte de precipitații, ninsori slabe, pe timpul nopții prin județele Călărași, Ialomița, Buzău, Prahova, tangențial și prin Dâmbovița. Ninsori vom avea și prin sudul Gorjului, Teleorman, izolat, la începutul intervalului, inclusiv prin Oltenia. Ninsorile își vor face apariția, după amiază, și prin județul Constanța. Cantitățile de precipitații vor fi modeste, maxim 2 –3 l/mp în 24 de ore de prognoză.

Vânt:

– Vântul va avea intensificări slabe la nivelul întregii țări, cu excepția județelor Constanța și Tulcea, Brăila și Galați, unde ar putea să fie moderat, cel puțin în prima parte a zilei.

Strat de zăpadă:

– Cu excepția județelor Tulcea și Constanța, avem strat de zăpadă în toată țara. Și unul consistent, cu peste 30 de cm prin vest, nord și zonele montane, 10 – 25 de cm prin Oltenia, Muntenia, Transilvania și Moldova. Sub 10 cm avem doar pe sudul extrem al Munteniei și Olteniei, vestul Munteniei și sudul Moldovei.

Concluzii:

– Lucrurile se mai liniștesc din punct de vedere meteo mâine. Precipitațiile, slabe, mai sunt prezente doar pe areale restrânse. Tot ninsori. Ceața nu lipsește nici ea, mai ales mâine seară, vântul va fi unul slab, cu excepția Dobrogei iar temperaturile rămân negative atât noaptea cât și pe parcursul zilei. Izolat, prin unele zone ale țării am putea vedea și soarele.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=z-Q4sxGeNOA&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *