prognoze

Prognoză meteo 10 decembrie 2018–ceață periculoasă!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine ne păstrează sub influența aceluiași câmp de presiune scăzută, împreună cu un front de ocluziune,  dar și în aria a doi cicloni care se situează la nord și sud de țara noastră.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu valori negative pe zonele montane (-3 spre –1 grad), prin Moldova și Oltenia (-2, –1 grad), în timp ce în restul regiunilor vom avea minime de la 1 spre 3, 5 grade. Lucrurile sunt simple și clare și în ce privește maximele, rămânem cu valori ușor negative pe zonele montane (-1 spre 0 grade), în timp ce pentru restul țării ne vom opri la valori de 3 – 5, 7 grade.

Nebulozitate:

– Nebulozitatea rămâne accentuată în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane și a Olteniei (după amiază) când este posibil să avem parte de un cer variabil.

Ceață:

– Urmează o noapte în care ceața va pune mari probleme. Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei vor fi acoperite de o ceață extrem de densă, care va face ca vizibilitatea să scadă mult sub 50 de metri. Chiar dacă pe parcursul dimineții și la prânz se mai ridică un pic, nu dispare din peisaj iar seara recuperează terenul.

ceață10decembrie

Precipitații:

– Precipitațiile vor fi prezente mâine mai ales în Banat, Crișana,  Transilvania și zonele montane. În zonele montane vorbim doar de ninsori, în timp ce în restul regiunilor avem ploi.

Vânt:

– Vom avea parte de un slab până la moderat pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu intensificări ceva mai susținute pe Banat, Crișana, Oltenia și la munte.

Strat de zăpadă:

– Încet dar sigur rămânem cu strat de zăpadă doar pe zonele montane, chiar dacă prin nordul Moldovei mai găsim locuri cu 2 – 5, 7 cm. Un peisaj destul de trist pentru decembrie.

Concluzii:

– Avem parte de același scenariu meteo din ultimele zile. Ceața va fi însă elementul periculos, mai ales pe timpul nopții, pe sud și în Moldova. Avem parte și de ploi prin vest și nord, temperaturi pozitive la nivelul întregii țări și un pic de vânt mai susținut prin sud-vest și la munte.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=AdqMuRhekKI&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *