prognoze

Prognoză meteo 09 decembrie 2018–vreme de toamnă în decembrie!

Context sinoptic:

– Rămânem și mâine sub influența unui vast câmp de presiune scăzută, ce îți are originile în nordul Europei. Acesta vine însoțit și de un front de ocluzie și un front rece în dezmembrare

Temperaturi:

– La noapte vom avea parte de temperaturi negative doar pe zonele montane (-1 spre –3, –4 grade), în timp ce în restul țării vom avea parte de valori de la 0 la 2, 4 grade. Nicio schimbare nici la nivelul maximelor, rămânem cu valori negative pe zonele montane (-1 spre –3, –4 grade), în timp ce în restul regiunilor maximele mai câștigă un grad, două în plus față de minime și ajung la 3 – 5, 7 grade.

maxime09decembrie

Nebulozitate:

– Ziua de mâine vine cu un cer senin prin Moldova, zonele montane și Oltenia și mai mult acoperit de nori joși în celelalte regiuni.

Ceață:

– Pe timpul nopții  și al dimineții avem condiții de ceață pe arii extinse din Oltenia, Muntenia, Moldova, zonele montane, Banat și Crișana. După amiaza și seara, ceața revine tot pe sud, pe Moldova și Banat. 

Precipitații:

– La începutul nopții precipitațiile vor fi prezente prin Muntenia, Moldova, Transilvania, Dobrogea și zonele montane. Apoi se vor restrânge iar seara le regăsim doar prin Banat, Crișana, Maramureș și Apuseni. Precipitațiile vor fi doar sub formă de ploaie în zonele joase și ninsori la munte.

Vânt:

– Vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei.

Strat de zăpadă:

– Se apropie Crăciunul și, din păcate, stratul de zăpadă mult dorit și așteptat, care să dea farmec sărbătorilor, se lasă așteptat. Iar cel de acum, scade pe zi ce trece. A mai rămas prin zonele montane, consistent chiar pe creste (30 – 40 cm) și puțin prin nordul Moldovei (2 – 10 cm).

Concluzii:

– O zi cu precipitații pe arii extinse, cu temperaturi pozitive, ușor peste normalul climatologic, cu ceață pe arii extinse dar și cu vânt slab. Zăpada se lasă așteptată.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h0mfYp7vrbE&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *