prognoze

Prognoză meteo 08 decembrie 2018–zi mohorâtă!

Context sinoptic:

– Așa cum modelele arătau deja de ceva timp ziua de mâine ne aduce sub influența unui câmp de presiune scăzută și asociat unui ciclon care va aduce și precipitații. Un front rece este și el asociat acestei presiuni scăzute.

contextsinoptic08decembrie

Temperaturi:

– La noapte minimele vor pleca de la valori negative pe Oltenia, Muntenia (-2, –4 grade), Moldova (-1 spre –2 grade), zonele montane (-2, –3 grade) și pozitive pentru restul regiunilor, cu valori de 1 – 3, 5 grade. Maximele vor fi pozitive la nivelul întregii țări, cu valori de la 1 – 3, 5 grade. În zona Dobrogei se vor putea atinge chiar și 7 – 8 grade.

Nebulozitate:

– Pe parcursul zilei de mâine vom avea parte de un cer mai mult noros în cea mai mare parte a țării, dar vor exista perioade în care vom avea și un cer variabil spre senin, prin sudul Olteniei, Muntenia, apoi și Dobrogea.

Ceață:

– Condiții de ceață vor fi, pe timpul nopții și al dimineții, pe sudul Munteniei și sudul Moldovei, iar la finalul intervalului de prognoză prin Maramureș și Crișana.

Precipitații:

– Vom avea parte de precipitații slabe la nivelul întregii țări, odată cu intrarea frontului rece prin vest. La început prin Banat, Crișana, Maramureș, Apuseni și Transilvania, apoi și prin restul regiunilor. Precipitațiile vor fi mai ales ploi, cu excepția zonelor montane, unde vom avea parte de ninsori.

Vânt:

– Vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Strat de zăpadă:

– Pe sudul țării stratul de zăpadă mai rezistă doar pe la Zimnicea și Giurgiu (2 cm) și Călărași (5 cm).  Și în nordul Moldovei este în scădere (2 – 7, 9 cm), singurele zone unde vorbim de strat consistent de zăpadă, cel puțin pe creste, unde trece de 30 – 40 cm.

Concluzii:

– O nouă zi în care nu avem parte de fenomene meteo deosebite, cu temperaturi pozitive la nivelul întregii țări, cu precipitații la fel, ceață mai ales pe sudul Munteniei și al Moldovei.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gIuZsisJ05o&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *