prognoze

Prognoză meteo 07 decembrie 2018–zi fără fenomene meteo deosebite!

Context sinoptic:

– La nivel sinoptic, ziua de mâine reprezintă începutul unei schimbări ce se va accentua pe parcursul zilelor următoare. Astfel, câmpul de presiune ridicată slăbește și pierde teren în fața unui câmp de presiune scăzută, venit dinspre nord-vest. La nord de țara noastră avem și un front cald, dar și linia de grosime / diferențiere ploi versus ninsori.

Temperaturi:

– Noaptea vine cu minime negative la nivelul întregii țări, de la –6 spre –8, –9 grade în zonele montane, nordul Moldovei, respectiv 0 spre –3, –4 grade în restul regiunilor. Pentru ziua de mâine maximele se vor păstra la valori negative în Transilvania, zonele montane, Moldova, dar și prin sudul extrem al Munteniei, Oltenia, cu valori de la –1 spre –3, –4 grade. În restul țării vom avea parte de maxime ușor pozitive, 0 – 2, 4 grade.

Nebulozitate:

– Dacă la începutul nopții avem șanse mari la un cer senin în cea mai mare parte a țării, cu excepția sudului, odată cu intrarea în zi și pe tot parcursul ei cerul va fi mai mult acoperit de nori joși, compacți.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții vom avea condiții de ceață mai ales prin Oltenia și Muntenia, iar în a doua parte a zilei de mâine și prin Moldova, zonele montane, Crișana și Maramureș.

Precipitații:

– Condiții de precipitații slabe vor fi mâine mai ales prin Crișana, Maramureș, dar, izolat, și prin zonele montane. Precipitațiile vor fi de toate felurile, de la ploi, transformate apoi în lapoviță și ninsoare.

precipitații07decembrie

Vânt:

– Vânt slab până la moderat pe tot parcursul zilei, în întreaga țară.

Strat de zăpadă:

– Pe sudul țării stratul de zăpadă aproape a dispărut (2 – 5 cm la Alexandria, Călărași, Zimnicea), nici în Moldova nu o duce mai bine (2 – 11 cm pe nordul regiunii) iar în zonele montane strat firav (2 – 8, 10 cm) cu excepția crestelor, unde avem strat consistent (35 cm Bâlea Lac, 41 cm V. Omu, 25 cm Ceahlău Toaca). 

Concluzii:

– O zi obișnuită de iarnă, cu temperaturi în limitele normale, cu ceva precipitații prin nord, nord-vest, ceață pe sud și cu vânt slab pe tot parcursul intervalului de prognoză.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XTroKgKlW7I&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *