prognoze

Prognoză meteo 29 noiembrie 2018–Gerul Bobotezei din noiembrie!

Context sinoptic:

– Ciclonul care ne-a afectat pe parcursul zilei de miercuri a fost împins spre sud de țara noastră de un câmp de presiune ridicată, specific anticiclonilor, iar pe parcursul zilei de mâine acesta își va consolida prezența deasupra țării noastre. În zona Mării Negre avem un front rece care are deplasare sudică.

Temperaturi:

– Urmează o noapte deosebit de rece, cu valori negative aproape în toată țara. În Orientali vom avea minime de la –9 spre –11, –13 grade. În Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș vom avea minime de la –4 spre –6, –8 grade. În banat vom avea valori ușor pozitive, 0 – 1, 2 grade în timp ce în Crișana ne vom opri la minime de –1, –2 grade. Maximele de mâine rămân și ele la valori extrem de scăzute. Pe Orientali ne vom opri la valori de –10, –12 spre –14, În Moldova maximele nu vor urca mai sus de –5, –7 grade. În Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureș, Meridionali și Apuseni maximele se vor opri la –1 spre –3, –5 grade. Doar în Banat și Crișana vom avea valori ușor pozitive, de 1 – 3 grade.

maxime29noiembrie

Nebulozitate:

– După câteva zile cu nebulozitate joasă accentuată, cerul începe să se degaje și devine variabil în mare parte din țară, cu excepția Moldovei, Dobrogei, Banatului și Crișanei, unde cerul va rămâne mai mult acoperit de nori.

Ceață:

– Condiții de ceață vor fi prin zonele montane, Moldova și Banat, iar mâine seară și prin Oltenia.

Precipitații:

– Pe timpul nopții și al dimineții mai pot apărea precipitații slabe prin Oltenia și Banat, apoi, pentru restul intervalului de prognoză mai vorbim doar de precipitații slabe mai ales prin zonele unde și ceața își va face apariția. Precipitațiile așteptate vor fi mai ales lapovițe pe vest și ninsori slabe în rest.

Vânt:

– Vântul scade în intensitate pe parcursul zilei de mâine, astfel că vom avea un vânt slab în cea mai mare parte a țării, cu excepția estului Munteniei și sudul Moldovei, unde putem avea intensificări moderate.

Strat de zăpadă:

– După ultimele ninsori avem strat de zăpadă și pe sud (15 – 20 cm pe Oltenia, 5 – 10 cm pe Muntenia), dar și o reîmprospătare a stratului de pe Moldova, chiar dacă cu doar câțiva cm.

Concluzii:

– După mini viscolul de miercuri, inevitabil, Siberia își trimite generalul ger peste România. Ziua de mâine va fi una deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vom mai avea ninsori slabe, vântul mai scade în intensitate

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=IsIk6ZXJ0oE&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *