prognoze

Prognoză meteo 25 noiembrie 2018–de toate pentru toți!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine vine cu o retragere a câmpului de presiune ridicată, anticiclonică spre bazinul Rusiei, în timp ce spre țara noastră se îndreaptă un nou ciclon mediteraneean care ne va afecta mai ales de luni încolo, dimpreună și cu un front rece asociat lui.

contextsinoptic25noiembrie 

Temperaturi:

– La noapte vom avea valori negative tot pe nordul Moldovei și zonele montane (-4, –3 spre –1 grad), dar, izolat, inclusiv prin estul Munteniei (-1 spre –2 grade). În Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș vor avea valori nocturne între  0 – 2, 4 grade, în timp ce în Banat și Crișana vom ajunge la un 5 – 7 grade. În ceea ce privește maximele, acestea vor fi în ușoară creștere, rămânând negative doar prin nordul Moldovei (-1 spre 0 grade). În restul Moldovei maximele se vor opri la 1 – 3, 4 grade, iar pentru restul țării ne vom bucura de maxime în jurul a 6 – 8, 10 grade, cu posibilitatea ca mai ales prin Banat și Crișana să se atingă și 11 – 12 grade.

Nebulozitate:

– Și ziua de mâine vine cu nebulozitatea joasă și extinsă la nivelul aproape întregii țări, singurele locuri care vor avea ocazia să vadă inclusiv soarele fiind Dobrogea și Transilvania.

Vizibilitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții vom avea condiții de ceață pe arii extinse din Moldova, zonele joase din Oltenia și Muntenia dar și prin zonele montane. Unele modele meteo dau ceața ca persistentă pe tot parcursul zilei și cu reducerea vizibilității sub 50 de metri pe arii extinse.

Precipitații:

– Dacă pe timpul zilei precipitațiile nu vor fi foarte prezente, odată cu orele amiezii și serii, prin Banat, apoi și prin zonele montane, își face intrarea un front de precipitații.

Vânt:

– Vântul va sufla slab spre moderat pe tot intervalul de prognoză, la nivelul întregii țări, cu excepția Munților Banatului, unde ar putea avea ceva intensificări mai susținute.

Strat de zăpadă:

– Nicio schimbare la nivelul stratului de zăpadă, prezent în continuare prin nordul Moldovei (10 – 20, 25 cm) dar și prin zonele montane (10 – 15 cm).

Concluzii:

– Urmează o zi cu temperaturi în creștere, cu soare prezent mai mult prin Dobrogea și Transilvania, cu ceață densă prin Muntenia, Oltenia și Moldova și cu ploi prin Banat, odată cu intrarea în seară. Avem, așadar, de toate pentru toți.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-ShtRcT5ddk&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *