prognoze

Prognoză meteo 24 noiembrie 2018–sâmbătă mohorâtă

Context sinoptic:

– Mâine ne vom afla sub acțiunea unui câmp de presiune ridicată, asociată unui anticiclon, cu un front cald la nord-vest de noi, cu deplasare nordică. 

Temperaturi:

– La noapte vom avea temperaturi minime negative pe zonele montane (-5 spre –3, –1 grad), Moldova, nordul și estul Munteniei și Dobrogea (-3 spre –1 grad). Pentru restul țării vom avea valori nocturne de la 0 – 2, 4 grade. În Crișana se pot atinge inclusiv 5, 6 grade. În ceea ce privește maximele zilei de mâine, acestea rămân negative pe crestele montane și Moldova, cu valori în jurul a –1, –3 grade, 3 – 5, 7 grade pe Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș. În Banat și Crișana se pot atinge și valori de 8 – 10, 11 grade.

Nebulozitate:

– Ziua de mâine aduce în continuare o nebulozitate joasă accentuată prin aproape toată țara, dar prin Transilvania, Banat, Crișana și Dobrogea vor fi momente când cerul s-ar putea degaja și să apară și soarele.

Vizibilitate:

– Condiții de ceață și vizibilitate redusă vom avea mâine prin zonele montane dar și prin Banat iar după amiaza și seara acestea se mută pe Oltenia, Muntenia și Moldova. Vizibilitatea va putea scădea frecvent sub 200 de metri și chiar sub 50 de metri.

vizibilitate24noiembrie

Precipitații:

– Din punct de vedere al precipitațiilor, ziua de mâine aduce doar burnițe mai ales în zonele unde avem parte de ceață. 

Vânt:

– Vântul va sufla slab până la moderat la nivelul întregii țări, cu ceva intensificări mai susținute pe zona Munților Banatului.

Strat de zăpadă:

– Stratul de zăpadă scade dar nu se predă. Cel puțin nu pe zona Moldovei și pe la munte, singurele locuri unde găsim zăpadă de la 2 – 5 cm până la 20 – 27 de cm.

Concluzii:

– Urmează o nouă zi liniștită și mohorâtă de noiembrie, cu temperaturi în ușoară creștere pe vestul țării, cu ceață și nebulozitate extinsă prin majoritatea regiunilor dar și cu burniță.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lWksdgx_mzY&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *