prognoze

Prognoză meteo 23 noiembrie 2018–se liniștește vremea, dar tot mohorâtă rămâne!

Context sinoptic:

– Odată cu ziua de mâine și pentru cel puțin câteva zile revenim la un context sinoptic liniștit, în care singurul element pe care trebuie să îl aducem în discuție este cel al presiunii ridicate, anticiclonice.

Temperaturi:

– Noaptea care urmează aduce cele mai scăzute valori de temperatură pe Moldova și zonele montane, cu –5, –3 spre –1, 0 grade. În Muntenia, Oltenia și Dobrogea se vor atinge 0 – 2, 3 grade, în timp ce în Banat și Crișana ne vom apropia de 4 – 5, 7 grade. La fel ca și în zilele precedente, valori maxime vor fi aproape identice cu minimele, atât la valori cât și la distribuție geografică.

maxime23noiembrie 

Nebulozitate:

– Nici în privința nebulozității joase nu vor apărea schimbă majore, cerul rămânând acoperit pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări. Spre seară, mai ales prin zonele montane și Banat este posibil ca gradul de acoperire al cerului cu nori să scadă spre 50 – 75%.

Vizibilitate:

– Condiții de ceață vor fi pe timpul nopții și al dimineții pe zonele montane, dar aceasta se va risipi odată cu amiaza, când sunt șanse să o regăsim prin Oltenia și Muntenia mai ales.

Precipitații:

– Mai ales pe timpul nopții vom avea condiții de burniță slabă prin interiorul arcului carpatic.

Vânt:

– Vântul va sufla slab pe tot intervalul de prognoză.

Strat de zăpadă:

– Stratul de zăpadă de pe nordul Moldovei și zonele montane rămâne la valori optime, de la 11 cm spre 30 cm. În rest, așteptăm următoarea repriză de ninsori.

Concluzii:

– Avem parte de o zi de vineri fără evenimente deosebite, o zi totuși mohorâtă de toamnă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BfwzbxO2sGI&w=853&h=480]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *